Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟ !

Όχι με το θείο Βάνια. Ούτε με το θείο απ' το Σικάγο ! 
Να σημειώσω ότι οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, γεγονότα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική !!!
Aκολουθεί η ιστορία μιας ονειροπαρμένης :

"Ανοίγω τον πόρτα και μπαίνω με το χάρτινο τσαντάκι μου ανά χείρας σε έναν χώρο με κατάλευκους τοίχους και πατώματα. Όχι δεν είναι ψυχιατρείο. Και δεν φοράω εγώ λευκά, παχαίνουν.  Πλησιάζω στο γραφείο υποδοχής και χαμογελάω στον κύριο που στέκεται μακάριος εκεί σαν από πάντα. Και αρχίζω ... 


- "Χαίρετε" !
- "Χαίρετε ! Παρακαλώ ;"
- "Έχω κλείσει ραντεβού".
- "Μάλιστα. Πότε το κλείσατε ;"
- "Εχθές, στην βραδινή μου προσευχή."
- "Αχα, μάλιστα, μάλιστα, είστε η κυρία που το έκλεισε on line."
- "Ναι ναι, έχω εξοικειωθεί πια με πολλές καινούριες μεθόδους ξέρετε."
- "Αχα, μάλιστα το γνωρίζουμε ! Το όνομά σας ;"
- "Αυτό δεν το γνωρίζετε ;;; Πώς είναι δυνατόν ;;; "
- "Φυσικά και το γνωρίζουμε. Αλλά η διαδικασία μας δεσμεύει βλέπετε ..."
- "Ναι καταλαβαίνω.  Fotini Crafthappy, λοιπόν !"
- "Μάλιστα μάλιστα. Μπορείτε να περάσετε !"
- "Κιόλας ;;;"
- "Μάλιστα κιόλας ! Δεν καταλαβαίνω, προς τί η έκπληξις ;;;  Εδώ είμαστε πολύ συνεπείς, δεν έχουμε ούτε ουρές ούτε σπρωξίματα. Δεν είναι ούτε ΔΟΥ ούτε ΙΚΑ εδώ, κυρία μου ..."
- "Μα δεν εννοούσα ..."
- "Αρκετά, αρκετά και μάλιστα πρέπει να προχωρήσετε, γιατί θα βγούμε εκτός προγράμματος."
- "Ευχαριστώ ..."


Αφού με κατσάδιασαν, ακόμα δεν ήρθα, και συνάμα μάζεψα τόσα "μάλιστα" όσα από δαύτα εισπράττει η τρόικα το λεπτό ημερησίως από τα κουμάσια, εεεε τους πολιτικούς της χώρας, έσιαξα το πανωφόρι μου, έσφιξα την τσαντούλα μου και χωρίς να προλάβω να χτυπήσω, η θεόρατη πόρτα που βρισκόταν μπροστά μου άνοιξε αργά και χωρίς να ακουστεί το παραμικρό τρίξιμο ! "Μωρέ μπράβο οργάνωση !" σκέφτηκα. "Γύρευε πόσο συχνά θα την λαδώνουν αυτή την πόρτα". Στο βάθος βλέπω έναν μεγαλωμένο κύριο χωμένο σε στοίβες από βιβλία αραδιασμένα πάνω σε ένα τεράστιο γραφείο. Έγραφε και Έσκιζε, Έσκιζε και Έγραφε ... 
-"Πράγματι την λαδώνουμε καθημερινά την πόρτα, τέκνον μου !"
  "Ωχ !" σκέφτηκα "Ούτε λόγια δεν μπορείς να κρύψεις εδώ πέρα !"
- "Πράγματι, ουδέν κρυπτόν εδώ, τέκνον μου." 
Εντάξει, αντί να επικοινωνώ τηλεπαθητικά, είπα ν' αρχίσω ν΄αρθρώνω και καμιά λέξη. 
-"Κύριε, δεν θέλω να καταχρώμαι τον πολύτιμο χρόνο Σας, βλέπω κιόλας ότι είστε πολύ απασχολημένος ..."
- "Επαναδιατυπώνω τις 10 Εντολές μου, διότι με λύπη μου διαπιστώνω ότι καμία από αυτές δεν έχει γίνει κατανοητή από την ανθρωπότητα. ΟΛΕΣ καταπατώνται μανιωδώς και συστηματικά !!!" 
-"Κύριε, μα πόσο πιο σαφώς είναι δυνατόν να τις διατυπώσετε  ;;; Είναι ολιγόλογες και δεν επιδέχονται πολλαπλές ερμηνείες, δεν αντιλαμβάνομαι πώς θα μπορούσατε να ... "
-"Αρκετά τέκνον μου ! Ήδη, άρχισες τις απορίες και την πολυλογία ! Αφού βλέπεις ότι πνίγομαι !!! Γιατί δεν αναφέρεσαι απλώς στον λόγο της επίσκεψής σου εδώ, για να συνεννοηθούμε ;;; " 
-" Μα τον γνωρίζετε ήδη Κύριε ! Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τον ακούσετε από μένα !"
Με κοιτάζει αυστηρά και χτυπώντας τον στυλό του στο γραφείο αποκρίνεται:
-"Σημασία, τέκνον μου, έχει να τον ακούσεις ΕΣΥ !"
Ομολογώ, πώς δεν αρχίσαμε καλά !!! Υπό κανονικές συνθήκες θα συνέχιζα την πολυλογία μου και θα αξίωνα να μου εξηγήσουν για ποιό λόγο θα έπρεπε να "ακούσω εγώ" αυτό που ήδη ήξερα ότι θα πω ! Οι συνθήκες, όμως, δεν ήταν κανονικές ! Μπήκα λοιπόν στο θέμα : 
-"Ε να, ήθελα να Σας ζητήσω κάτι ..."
- "Ναι ;;;"
- "Ήθελα να Σας ζητήσω να μου δώσετε, εεε, λίγο, όχι πάρα πολύ, δεν είμαι υπερβολικός άνθρωπος  εγώ ..."
- "Πες το, τέκνον μου ;;;"
-" Ε να ... λίγο καλλιτεχνικό ταλέντο !!!


Ο Κύριος σηκώθηκε όρθιος, σταύρωσε τα χέρια του πίσω από την πλάτη του (ε, αφού αυτό έκανε !!!), κοίταξε προς τον ουρανό ωσάν να ζητούσε βοήθεια και προσπαθώντας να κρατήσει την ψυχραιμία του, απευθύνθηκε σε μένα λέγοντας :
- "Γνωρίζεις, τέκνον μου, πόσοι έχουν περάσει από αυτό εδώ το γραφείο ζητώντας μου ακριβώς το ίδιο πράγμα ;;;  Από τον Αντόνιο Σαλιέρι για να ξεπεράσει τον Μότσαρτ μέχρι τη Μιμή Ντενίση, για να σταματήσει την καζούρα ο Λαζόπουλος !!! Και τώρα που ξεστόμισες το αίτημά σου, μήπως τυχόν αντιλαμβάνεσαι το παράλογον αυτού ;;;"
Δεν κατάλαβα, πού βρισκόταν το παράλογο, αλλά όταν άκουσα ότι μέχρι και η Μιμή είχε φάει πόρτα, οι ελπίδες μου άρχισαν να εξανεμίζονται, είναι αλήθεια ! Είπα, όμως, να το παλέψω λίγο ακόμα ...
-"Ξέρετε, Κύριε, εμένα ο σκοπός μου είναι αγαθός και οι λόγοι του αιτήματος μου είναι απολύτως ανιδιοτελείς. Δεν ορμώμαι από ματαιοδοξία αλλά από την αθώα επιθυμία μου να ευχαριστήσω τις δασκάλες μου με τις ευπρόσωπες δημιουργίες μου, καθώς με έχουν εμπιστευτεί και έχουν αφιερώσει χρόνο στην διδασκαλία μου. Μετά ταύτα ... "
- Μετά ταύτα, τέκνον μου, άσε τις ιστορίες περί ανιδιοτέλειας και αγαθών προθέσεων ! Η αλήθεια είναι ότι θέλεις να εντυπωσιάσεις ! Θα έπρεπε να το σκεφτείς, όμως, πολύ καλύτερα προτού αρχίσεις να δίνεις ελπίδες στις δασκάλες σου ότι θα μεταλλαχθείς σε καλλιτέχνη ! Τις γνωρίζω πολύ καλά τις δασκάλες σου, αφού εγώ τις έπλασα και τις έχω προικίσει με ταλέντο και προπαντός με υπομονή, για να ασχολούνται με κάτι παιδάκια αχόρταγα και ανυπόμονα σαν εσένα !"
- "Μα ..."
-"Τί μα, Τέκνον μου ;;; Τα πράγματα είναι απλά !!! Χαρτοπετσέτες βρήκες ;"
- "Βρήκα."
- "Βενζινόκολα πήρες ;;;"      
- "Πήρα."
- "Το χρώμα πάνω από το κρακελέ πώς το άπλωσες ;;;"
- "Με σταμπαδόρο, Κύριε ..."
- "Ναι, και λοιπόν ;;;"
Βγάζω από το χάρτινο τσαντάκι μου ένα άσπρο πιάτο με ένα μπλε καραβάκι, υποψία κρακελέ στο φόντο και κόκκινο περίγραμμα από πατίνα. Το δείχνω προς το μέρος Του και περιμένω ανταπόκριση.


 Εκείνος το κοιτάζει, ξεφυσά κουνώντας το κεφάλι Του και σκύβει προς το μέρος μου λέγοντας χαμηλόφωνα :   
- "Τέκνον μου, για να μην χάνουμε άλλο το χρόνο μας ! Συμφωνούμε, όταν λέμε ότι τα Πάντα εν Σοφία Εποίησα ;;;"
- Συμφωνούμε, Κύριε !!! 
Μεταξύ μας, δεν μπορούσα να κάνω κι αλλιώς, για ευνόητους λόγους ...
-"Άρα συμφωνούμε ότι ακόμα κι εσένα εν Σοφία Εποίησα !"
Κατάλαβα που πήγαινε η συζήτηση, αλλά δεν είχα περιθώρια αντιρρήσεων γιατί μεταξύ μας, ούτε τώρα μπορούσα να κάνω αλλιώς για τους ίδιους ως άνω λόγους ...
- "Συμφωνούμε Κύριε !", ψέλλισα και περίμενα ν΄ακούσω την αποφώνηση ...
Κι Εκείνος κατέληξε αυστηρά και κατηγορηματικά :
- "Τέκνον μου, εσύ προορίζεσαι για άλλα πράγματα ! Ύπαγε, λοιπόν, Πορεύσου εν Ειρήνη και ΜΗΝ με ενοχλείς άλλο με τα on line αιτήματά σου ! Έχουν κρασσάρει οι γραμμές !!!"
Ούτε που τόλμησα να ρωτήσω για τί ακριβώς προορίζομαι, αν και η απορία χόρευε μέσα μου μπρέικ ντανς ! Ξεφύσηξα κι εγώ με τη σειρά μου, έβαλα το πιατάκι μου πάλι μέσα στην τσαντούλα μου και  μετά ... ξύπνησα γραπωμένη πάνω στο μαξιλάρι μου ! "Τουλάχιστον στη μανούλα θα αρέσει !!!" σκέφτηκα και γύρισα πλευρό ανακουφισμένη ...     
   


76 σχόλια:

 1. Aααχχχχ τι αντέχουν οι καρδιές των μανάδων!!!
  Φωτεινούλα μου ειλικρινά δε ξέρω αν ο Κύριος ήταν στα σέστα του εκείνη την ώρα και σου είπε να πορευθείς εν ειρήνη, αυτό που βλέπω είναι οτι πορεύεσαι επιτυχώς.Είσαι επιμελής, επίμονη, με στόχους και με γέμισες ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ!
  ΚΑΙ ΚΡΑΚΕΛΕΕΕΕ;;;;ΜΠΡΑΒΟΟΟΟ!!!!
  Οσο για το κείμενο ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ!!! πραγματικά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δασκάλα μου, σ' ευχαριστώ που μου δίνεις θάρρος !!! Ελπίζω να σε χαροποιήσω ακόμα περισσότερο στο μέλλον !!! Η αλήθεια είναι πως είμαι επίμονη (όπως θα ΄χεις καταλάβει χαχα)και πως προσπαθώ να είμαι και επιμελής ! Έχω σχέδια κατά νου, θα τα δεις - θεού θέλοντος - εν καιρώ ...

   Διαγραφή
  2. Η "Δασκάλα" δε ξεστραβώνεται κι η μαθήτρια (λέμε τώρα) τη διαβεβαιώνει "ΕΧΩ ΣΧΕΔΙΑ ..."!!!Ασχολίαστο.
   Προχώρα παιδί μου κι ο θεός βοηθός!

   Διαγραφή
  3. ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ;;;;;; Μαύρα μάτια έκανα, λέμε !!! Έλα Χαρουλίτα, χώστα !!!!!

   Διαγραφή
  4. Τζιμινι κρίκετ (ένας φίλος είναι,μόνο αυτός ακούει σ αυτό),τα βλέπεις; τα ζητάει ο οργανισμός της,μη μου πεις μετά πως φταίω...;;;

   Διαγραφή
 2. Πολύ ωραία ανάρτηση!Το πιατάκι σίγουρα έπιασε τόπο!Φιλάκια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Pinelάκι μου, σ' ευχαριστώ πολύ ! Είναι η πρώτη φορά που μου πέτυχε το κρακελέ ! Ελπίζω να μην είναι και η τελευταία !!! χαχαχα

   Διαγραφή
  2. Μιλάς βρε νεοσσέ που σου πέτυχε με την πρώτη; Εδώ ολόκληρη ανάρτηση κάναμε μόλις μας έσκασε στην 100ή!!!

   Διαγραφή
  3. Ποιά πρώτη, παιδί μου ;;; Έχω διαλύσει εγώ πιατάκια και πιατάκια για να μου βγει για ΠΡΩΤΗ φορά ένα κρακελέ της προκοπής !!! Το νεοσσός, το κρατάω, μ΄αρέσει χαχαχαχα

   Διαγραφή
 3. Έχεις ταλέντο στο γράψιμο αν μη τι άλλο!!!
  Απόλαυσα πάρα πολύ την ανάρτησή σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεσποινάκι, Καλώς Ήρθες ! Κατ΄ αρχάς είσαι κούκλα ! Κατά δεύτερον σ' ευχαριστώ πολύ που σου αρέσει, όπως λες, ο τρόπος που γράφω, τη στιγμή που εσύ γράφεις και στίχους που έγιναν τραγούδια ! Πρέπει να είναι πολύ ιδιαίτερη αυτή η αίσθηση ! Εσύ ασχολήθηκες με τις χειροτεχνίες στα 24 εγώ στα 34 ! Χαχαχα, κάλλιο αργά παρά ποτέ !!! Εσύ έχεις σίγουρα ταλέντο και στο γράψιμο και στις χειροτεχνίες κι εγώ παραλίγο κάποτε να γίνω φιλόλογος !!! Με χαρά μου θα τα λέμε, λοιπόν ! Φιλιά Πολλά !!!

   Διαγραφή
  2. Ας μην προσθέσω στα ποία .4 άρχισα εγω τις χειροτεχνίες γιατί θα κόψετε φλέβες,κι αν γλύτωσε η Φιλολογία θα κλάψει το Δ... σώμα! Σωστά το λες κάλλιο αργά παρά ποτέ,μέσα είσαι!

   Υ.Γ. Κανονικά δε θα πρεπε να σχολιάζω "σταρ του σινεμά η μία, βαμπ, η άλλη κούκλα η τρίτη'... τίποτα δε περίσεψε και για μας τα πετεινα τ ουρανού!αχ άτιμη κενωνία που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους κατεβάζεις στα Τάρταρα!

   Διαγραφή
  3. Φωτεινή είσαι με τα καλά σου; Μας άφησες να σου γράφουμε τόσο καιρό και τώρα μαθαίνουμε πως είσαι τόόόόόόσο μεγάλη; Τέλος...σκίσε όλες τις οδηγίες, σβήσε όλα τα μέιλ, διέγραψε όσα έχεις ακούσει περί ντεκουπάζ κλπ.Είναι δυνατόν να μάθεις σ'αυτή την ηλικία το οτιδήποτε;;;;

   Διαγραφή
  4. Χαρουλίτα, Villiotάκι, μπορεί ηλικιακά να είμαι 34, αλλά είπαμε, πνευματικά είμαι μαθουσάλας !!! Φαίνεται, άλλωστε η βαθιά ωριμότης !!! Βέβαια, και η φυσική μου κατάσταση ακολουθεί κατά πόδας την πνευματική, οπότε ... μη στερείς τη χαρά από έναν γέρο άνθρωπο !!!
   Όσο για τα Τάρταρα, εγώ μόνο τη μπριζόλα ταρτάρ ξέρω !!!

   Διαγραφή
 4. αγαπημενη φωτεινη!εισαι τοσο ξεχωριστη!!!
  Εγω νομιζω οτι εχεις παρα πανω ταλεντα απο οσα νομιζεις!!!!Απο σενα εξαρταται πια θελεις να καλλιεργησεις και μεσα απο πια θελεις να εκφραστεις!
  Τα πολλα λογια ειναι περιττα σε αυτη τη τοσο ιδιαιτερη και καταπληκτικη αναρτηση!!!!Χαιρομαι πααααρα πολυ που σε γνωρισα ιντερνετικα ...και ευχομαι καποια στιγμη να συναντηθουμε και απο κοντα!πολλααααα φιλιαααα απο την καρδια μουυυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εδώ έπεσε πολύ μέλι (ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ) εξ ού και τ αποσιωπητικά της Βιλλιώτη... κόλλησε!

   Διαγραφή
  2. η βιλλιωτη ηθελε να πει νομιζωωω...οτι εχω γινει πολυ κοινωνικη!χαχαχαα

   Διαγραφή
  3. ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ!!!χαχαχαχα
   Βιλλιώτη πρόσεχε τι σκέφτεσαι μας διαβάζει,έφυγε η Μπέττυ κι άφησε το χάρισμα στην Αλεξάνδρα!

   Διαγραφή
  4. Πως όλες καταλάβατε τι θέλουν να πουν 3 τελίτσες,δεν ξέρω. Φωτεινή αν το κατάλαβες κι εσύ τι να πω; Είμαι ανοιχτό βιβλίο!

   Διαγραφή
  5. Βρε παιδιά, για να σας ξενερώσω, εγώ νόμιζα ότι το Villiotάκι απλώς διέγραψε την ανάρτηση ...
   Τί βλήμα, Θεέ μου !!!
   Και εδώ που τα λέμε, ξηγήσου τώρα παιδί τί πα να πούμε τα αποσιωπητικά, για να μαθαίνουμε οι καινούριοι και να θυμούνται οι παλαιοί !!!

   Διαγραφή
  6. Με δώσανε και οι δυο Φωτεινούλα παραπάνω...δεν έχω να προσθέσω,ούτε να αφαιρέσω τίποτε άλλο κύριε πρόεδρε!

   Διαγραφή
  7. Άντε, αθώα λόγω ειλικρινούς μεταμελείας !!!

   Διαγραφή
  8. Αντε μέχρι και δίκη κάμαμε και τώρα που αθωώθηκε η κατηγορουμένη πάω ήσυχη για ύπνο.
   Ελαμψε κι απόψε η αλήθεια! Φιλάκια στην έδρα,στην κατηγορούμενη,στους μάρτυρες υπεράσπισης και κατηγορίας (οχι εγω),στο ακροατήριο...μ ακούει κανείς;;;;;Φευγωωωωωωωωωωωωωω

   Διαγραφή
  9. Σ΄ακούσανε, αφού είχες φύγει ! Αρκεί που έλαμψε, για άλλη μια φορά η αλήθεια και αποδόθηκε δικαιοσύνη ! Αχχχ, την ταλαίπωρη τη δικαιοσύνη ...

   Διαγραφή
 5. Μισιρλούκα, με συγκινείς πάρα πάρα πολύ !!! Εσύ ήσουν αρχικά η αφορμή να ασχοληθώ με το blogging (οπότε εγώ έχω χαρεί για τη γνωριμία μας πριν από σένα Χαχα !) και η Χαρουλίτα η αιτία που κόλλησα !!! Οπότε εσείς οι δύο είστε υπεύθυνες για ο,τιδήποτε ακολουθήσει, πρέπει να το ξέρετε !!! Τώρα που μου δίνεις και το (ακόμα πιο) πράσινο φως, Θα τα πούμε σύντομα μικρή μου μπαλαρίνα !!! Κοντή, ψηλή, δεν έχει σημασία ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλά, δε με είδες που έβγαινα όταν εσύ πήγαινες; Αλλά, πού να με αναγνωρίσεις που είχε φτάσει το σαγόνι μου στον αφαλό!!!! Τα ίδια και χειρότερα μου είπε κι' εμένα και έφυγα με κατάθλιψη και μ' ένα πάκο ψυχοφάρμακα που ο ίδιος μου έδωσε γιατί με λυπήθηκε έτσι που μ' έκανε! Δε βλέπεις από πότε έχω να κάνω ανάρτηση; Παιδεύομαι μ' ένα σπιτάκι από γυψόγαζα καιρό τώρα και δε λέει να "βγει"! Εσύ τουλάχιστον έκανες και κρακελέ... Εμένα μου το απαγόρευσε δια ροπάλου!
  Ας είναι καλά οι μανούλες! Της άρεσε; Εμένα πολύυυυυυυυ!
  Φιλάκια
  ΥΓ Φανταστικό κείμενο!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φιλία μου, εσύ ήσουνα ;;; Όταν μιλούσα με τον ρεσεπσιονίστ στην αίθουσα αναμονής, είδα μια κυρία να απομακρύνεται και πίσω της ένα πηγαδάκι αγγελάκια που ψιθύριζαν μεταξύ τους : "Ναι παιδί μου, αυτή είναι σου λέω, η Βαμπ !!!". Πού να φανταστώ κι εγώ, είχα και το μυαλό μου αλλού ...
   Εμ, κυρία μου, κι εσύ !!! Επειδή μια φορά κι εσένα δεν σου κάθεται μια γυψόγαζα, έκανες τόσο δρόμο !!! Κάνε λοιπόν ένα κρακελέ, να σε δε ο Θεός (αλήθεια σου το απαγόρευσε ;;; τα πράγματα είναι σοβαρά τελικά)!!!
   Της μανούλας της άρεσε (όχι περισσότερο από τα ρόδια όμως, βλ. προηγούμενη ανάρτηση).
   Φιλιά πολλάαααα και σιγά μην σου αντισταθεί εσένα μια παλιογάζα, πφφφφφ ....

   Διαγραφή
  2. Είχες το μυαλό σου αλλού; Πες καλλίτερα οτι στο χε χαλαρώσει η βαμπ κι έκανε βραχιολάκια τα παξιμάδια του!
   Ξέρεις τι σου είναι αυτή; Μη την εμπιστεύεσαι. Ολο έτσι λέει και μετά σου κοτσάρει κάτι που τρίβεις τα μάτια σου!Αμαρτία, σου λέω.

   Διαγραφή
  3. Λες να μην το ΄χω πάρει χαμπάρι ;;; Έχουμε και στο χωριό μου σιγανά ποταμάκια, χαχαχα

   Διαγραφή
 7. Πολύ χαρούμενη καί γεμάτη χιούμορ ανάρτηση Φωτεινή!Η δέ δημιουργία σου μέ ντεκουπάζ,πολύ σωστά φτιαγμένη!!Μπράβο κορίτσι!!Καλό βράδυ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Dimi μου, σ' ευχαριστώ πολυ ! Είπαμε, μ΄ έχει αναλάβει η αφρόκρεμα του ντεκουπάζ !!! Δεν μπορεί, κάτι θα σκαμπάσω εν καιρώ ...
   Φιλιάααα !!!

   Διαγραφή
 8. Φωτεινή...φοβάμαι πως θα πέσεις στα ίδια με τον Λάκη.Δικαστήρια με την Μιμή. Βέβαια τι έχεις να φοβηθείς; Έλα παππού μου.....Όμως βλέπω κι άλλα δικαστήρια...με την Λουκά, για προσβολή του Θείου(της). Σου'χω όμως κι ευχάριστα...θα την γλιτώσεις από την Εφούλα (ξέρεις ποια,την ''ψηφίστε με ψηφίστε με),δεν βλέπω να εμπλέκεται. Άντε και μόλις ξεμπερδέψει πέσε με τα μούτρα στο ντεκουπάζ γιατί όπως βλέπω τον κατάφερες κι ας μη το παραδέχτηκε. Άσε λίγο καιρό και πήγαινε και για ζωγραφική,να'χουμε να λέμε κι εμείς.Χαχα...Είσαι απίστευτη!!!Τα σέβη μου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Χαχαχαχα !!!! Villiotάκι, τί νομίζεις ;;; Όταν κατακτήσω την τέχνη του ντεκουπάζ, θα αλώσω και τα μυστικά της ζωγραφικής ! Χα ! Τρέμετε Πικάσοι, Νταλίδες και Ρεμπράντηδες !!!
  Κάτι έχει πάρει το αυτάκι μου για μαθήματα, λέει, σε κάποιο χώρο χωρού, λέει, με τσιπουροκατανύξεις μετά λέει και δεν συμμαζεύεται !!! Πού γίνονται οι εγγραφές, ρε παιδιά ;;; Έτσι για να προετοιμάζομαι για την μελλοντική άλωση ...
  'Οσο για τους αντιδίκους, τι να μας πουν κι αυτοί οι ατάλαντοι !!! Λάκης, Μιμή, Εφούλα (το χρυσό μου, της έπεσε βαριά η καλογερική ...) ! Τη Λουκά, δεν στο κρύβω, την φοβάται λίγο το μάτι μου, αλλά θα της τάξω σταριλίκια και θα την τουμπάρω !!!
  Φιλιά Πολλά, Μαράκι μου, μακάρι να μπορέσουμε να συναντηθούμε κι από κοντά ΧΧΧΧΧΧΧΧ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι Φωτεινούλα...που το κατάλαβες βρε; Δεν σου δίνω περισσότερες πληροφορίες...όταν βρεθείς κοντά θα το καταλάβεις. Όπου δεις μπαλαρίνες να ψήνουν τσιπούρες...εμείς είμαστε!

   Διαγραφή
  2. Οι τσιπούρες ή οι μπαλαρίνες;
   Γιατί θα πάει στις μπαλαρίνες και θα της πούν "παρεξήγηση..."

   Διαγραφή
  3. Εμείς είμαστε δίπλα στο τραπεζάκι και πίνουμε τα τσίπουρα, ήθελα να πω...Ορέστης.

   Διαγραφή
  4. Να σας πω, εγώ ξεκίνησα για μπαλαρίνα αλλά κατέληξα ρέγκα (έτσι μας λένε εμάς του Δ. σώματος στην αργκό, όπως θα ξέρετε, "ρέγκες"). Οπότε θα την βρω την άκρη χαχαχα

   Διαγραφή
 10. Hi, thanks for visiting! Your blog is also very sweet and nice, I hope to see many more of your work, greetings from Spain.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Γνωστά ονόματα βλέπω σε τούτο το blogάκι, εμ δεν μπορούσα να μείνω στην απέξω! Ηταν και η μαντινάδα στην Μισιρλού, που με εξιτάρισε, ανοίγω και ειδαν πολλά τα ματάκια μου! Και διάβασα ομορφες, τσαχπίνικες αναρτήσεις (τρέμε Χαρά!! χαχα!!) , και είδα καλόγουστες δημιουργίες (ενα αστέρι γεννιέται , ή μάλλον έχει ήδη λάμψει).
  Τη χάρηκα πραγματικά τη βολτούλα, Φωτεινή.
  Καλώς σε βρήκα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Pepούλα, Καλώς Ήρθες !!! Έκανα κι εγώ βολτούλα στο δικό σου blogoπαλάτι και ζαλίστηκα !!! Σου τα λέω εκεί, θα καταλάβεις !!! Τί να σου κάνει ένα νανοαστέρι μέσα στο γαλαξία, Pepi μου ;;; Ό,τι μπορεί κάνει κι αυτό ! Γιατί εσείς όλα τα κορίτσια είστε η ... σπείρα του γαλαξία !!!
   Η Χαρά είναι έτσι κι αλλιώς Μοναδική και Ασυναγώνιστη !!! Και μου ΄χει λείψει που δεν την ακούω τώρα τελευταία :(((
   Pepουλάκιιιι, Σε φιλώωωωω με χαρά !!!!

   Διαγραφή
 12. Μέσα στα γνωστά ονόματα νάμαι και εγώ τέκνον μου!!!Πραγματικά τα πάντα εν σοφία εποίησες... και decoupage... και ανάρτηση!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγώ αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι είσαι μια σταρ !!! Ποδηλάτισσα από δω, Ποδηλάτισσα από κει, σε βρίσκω παντού και χαίρομαι πολύ που σε βρίσκω τώρα και στο σπιτάκι μου !!! Καλωσήρθες, λοιπόν, με μεγάλη μου χαρά θα τα λέμε !!! Φιλιάαααα !!!!

   Διαγραφή
 13. Μια φίλη κατάσκοπος μου σύστησε το μπλογκόσπιτό σου και είπα να περάσω να πω μια καλησπέρα (τρόπος του λέγειν γιατί ξεμυαλίστηκα με τα κείμενα και τις δημιουργίες σου κι έκανα βίζιτα αρμένικη). Μάλλον μοιάζουμε εμείς οι δυο....πολυλογούδες και χιουμορίστες-κονφερασιέ που λένε, είμαστε. Μπράβο σου...συνέχισε και μην κολλάς....έχω καταστρέψει εγώώώώώώ.....η ψυχή μας να χαίρεται και το μυαλό μας να σκορπάει από τις έννοιες, αυτό έχει σημασία. Φιλιά πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να ΄ναι καλά η κατάσκοπος !!! Καλώς Ήρθες Ελενούλα !!! Έκανα και από το δικό σου blogoπαλάτι μία βόλτα και σου λέω εκεί τα δικά μας, θα δεις εσύ ...
   Κονφερασιέ !!! Χαχαχα !!! Το σίγουρο πάντως είναι πως δεν μοιάζουμε στη ζωγραφική, γιατί εσύ έχεις ταλέντο !!! Εγώ όχι, τσεκαρισμένο :((((
   Άσχετο πλην όμως σχετικό : Στην φωτό του προφίλ σου μοιάζεις με ηθοποιό του ιταλικού κινηματογράφου ! Αλήθεια ! Εμένα αυτό μου θυμίζει πάντως ...
   Φιλιά Πολλάααα, θα τα λέμε με πολύ χαρά !!!!!

   Διαγραφή
 14. Επειδή τα καινούρια κορίτσια πάντα αξίζουν ένα γερό Καλωσόρισμα, θα επανακάμψω μετά το πέρας της εργασίας δια τα δέοντα !!! Διότι, άν αρχίσω τώρα, ... καήκαμε !!! Προλαβαίνω, όμως, να πω μια απέραντη ΚΑΛΗΜΕΡΑ σε ΟΟΟΟΟΛΑ τα κορίτσια !!!!!! Και ΦΙΛΙΑ φυσικά, γιατί είμαι και τέτοια ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Με τόσο κόσμο εδώ μέσα μη μου πεις οτι νοιώθεις μοναξιά;
  Είπα να κάνω κι εγω μια ανάρτηση, καιρό είχα η αλήθεια είναι,μη με ξεχάσουν...
  Σου λειψα καλό μου; Τέτοια τους λες και βλέπεις τι μου λένε; Να τρέμω! Γιατί καλέ που βγήκε ένα φυντάνι να μας βάλει τα γυαλιά; Κι ας μη λέει οτι της θυμίζω σταρ του Ιταλικού σινεμά (δε τ αφορούσε εκείνη την ώρα)
  Εδώ είμαι,καλό μου και σε θαυμάζω.Γιατί όλες αυτές οι Κυρίες που σ επισκέφθηκαν είναι το αφάν γκατέ (θα με σκοτώσει η Σωσώ που δε το έγραψα γαλλιστί)των blogs και ήρθαν για ΣΕΝΑ! Εγω χαλάστρα μπορώ να σου κάνω πια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαλάστρα, λέει, παιδιά !!! Που ψάχνω σα μουρλή από δω κι από κει να την πετύχω, δεν την βρίσκω πουθενά, βάζω εγώ διάφορα στην μυαλουδάρα μου και μετά μαθαίνω ότι μου ετοιμάζει ανάρτηση κι εγώ έχω ανησυχήσει τσάμπα !!!
   Μόνο σταρ του ιταλικού σινεμά και βαμπ δεν σ΄όχω πει ! Τί μούσα σο ΄χω πει, τι ταλαντούχα σο ΄χω πει, τί πνευματώδη, τί σπιρτάδα από δω, τί ποίημα του J.L.Borges από κει !!! Αχχχχ, αχόρταγες γυναίκες, αχόρταγες !!!

   Διαγραφή
  2. ή άλλως πως...Καλόμαθε η γριά στα σύκα (άσχετον,αλλά σχετικό!)

   Διαγραφή
 16. Άσχετον και ΚΑΘΟΛΟΥ Σχετικόν !!! Έλα τώρα, λέμεεεεε !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Σαββατο,μερα καλλιεργειας κοινωνικων συναναστροφων,ηρθα για μια επισκεψουλα..εστειλα ηδη προπομπους!!
  Λοιπον Fotini,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ..πατησα κατα λαθος δημοσιευση,ενω ημουν ακομα στο προλογο!
  Παρολο που δε διαθετω συντεταγμενες που να οριοθετουν τα χωρικα μου υδατα,βρισκομαι παντου οπου η ..καλλιτεχνικη ιδιοσυγκρασια μου βρισκει ενδιαφερον!
  Μου αρεσει ,η υφερπουσα αισθηση αυτοσαρκασμου που διαθετεις και η λεπτη ειρωνεια που δεν ειναι στοχευση συγκαλυψης καλλιτεχικων αδυναμιων!Εν κατακλειδι..λατρεψα τη πεννα σου και τις δημιουργιες σου(τις εχω δει ολες..μη κοιτας που ..παραμονευω το θυμα πριν την εφορμηση!!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Afra μου (θα έλεγα Afrούλα μου, αλλά μου κάνει κάτι χνουδερό, ενώ το όνομα σου μου βγάζει δυναμισμό κι εξωτισμό μαζί ...), Καλώς Ήρθες !!! Με τιμά να με συμπεριλαμβάνεις στα χωρικά σου ύδατα πολλώ δε μάλλον επειδή κέντρισα, όπως λες, το καλλιτεχνικό σου ενδιαφέρον ! Βαρύ αυτό !!! Εγώ δεν δηλώνω φυσικά καλλιτέχνης (μην τρελαθούμε κιόλας !!!) δηλώνω, όμως, μαθητευόμενη χειροτέχνης, χαχα, ενθουσιώδης, αυτοσαρκαστική και σίγουρα καλοπροαίρετη ... Χαίρομαι πολύ που ήρθες, νομίζω ότι με χαρτογράφησες με ακρίβεια ... Εύχομαι να τα λέμε συχνά !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Φωτεινή μου, ευχαριστώ πολύ πολύ για το όμορφα σου λόγια..
  Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν αυτά που φτιάχνω και αν θες να ρωτήσεις οτιδήποτε νιώθε άνετα να το κάνεις στα ελληνικά, είμαι από το '96 στην ελλάδα και ο άνδρας μου είναι έλληνας και η κόρη μου πάει σε ελληνικό σχολείο, απλά τα ιταλικά είναι η μητρική μου γλώσσα και στο μπλογκ μου μπορώ να εκφράζομαι καλύτερα..
  Πολλά φιλιά..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Λοιπόν, τωρα θα αρχισω εγω τα υπογλώσσια! Καλέ, πού ήσουν κρυμμένο τόσο ταλέντο????? Για να μην συζητήσω τα "περί γραφής και λόγου"!!! Για να σοβαρευτούμε, απίθανο το blog σου! Ανάλαφρο, ταλαντούχο, κεφάτο, πολύ μου αρέσει!
  Καλη Κυριακή να'χεις και να είσαι καλά!
  Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Peppούλα, χαίρομαι που το βρίσκεις ανάλαφρο και κεφάτο, άλλωστε αυτός είναι και ο πρωταρχικός μου στόχος ! Όσο για ταλαντούχο, ό,τι μπορώ κάνω, γιατί, είπαμε, μαθητεύω δίπλα σε πρυτάνεις !!! Φιλιαααά !!!!

   Διαγραφή
 22. Καλά ο θείος τα σκόρπισε απλόχερα τα ταλέντα σε σένα μου έφτιαξες τη μέρα μου αχαχαχααχ νάσαι καλά ακόμη γελάω βιβλιο να γράψεις παιδακι μου εσύ χάρηκα που βρεθήκαμε ,και το πιατάκι εκτός απο τη μαμά σου άρεσε και σε μένα,μετρα σε ποσους ακόμη,θα τα λέμε όποσδηποτε ,φιλάκια πολλά πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Nelάκι, Καλώς Ήρθες !!! Σ΄ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια ! Να ξέρεις πως πάνω απ' όλα είμαι ελαφρώς ... κοιλιόδουλη, οπότε σίγουρα θα παρακολουθώ τις συνταγές σου ! Μια βολτίτσα έκανα και μου ΄τρεξαν τα σάλια, λέμε !!! Εύχομαι να τα λέμε συχνά ! Φιλιά Πολλά Πολλά και καλά μαγειρέματα !!!

   Διαγραφή
 23. Απολαυστική η γραφή σου και πολύ ωραίες οι δημιουργίες σου!

  Καλώς σε βρήκα Φωτεινούλα, φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μαιράκι, Καλώς Ήρθες !!! Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και μόλις βρω χρόνο θα κάτσω να διαβάσω τις ιστορίες σου, γιατί μου κέντρισαν το ενδιαφέρον ! Φιλιά Πολλαααά !!!

   Διαγραφή
 24. Μικρό μου (ηλικιακά) αστεράκι καλώς όρισες στο μαγική μας γειτονιά!!!Ανταποδίδοντας την επίσκεψή σου , έμεινα με το στόμα ανοιχτό τόσο για τις πολύ όμορφες και με γούστο δημιουργίες σου όσο και για τον υπέροχο τρόπο γραφής σου!!!Συγχαρητήρια Φωτεινή μου!!Χαίρομαι ειλικρινά που ανταμώσαμε!Συνέχισε και στους δύο τομείς!!Πιστεύω ότι έχεις να μας δώσεις πολλά!!!Φιλάκια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χρυσάνθη μου, εγώ να δεις πόσο χάρηκα που ανταμώσαμε !!! Η γειτονιά είναι πράγματι μαγική, κι εσύ συμβάλλεις τα μάλα σε αυτή της τη μαγεία ! Σου τα λέω και κατ' ιδίαν ...
   Καλώς Ήρθες και θα τα λέμε με πολύ χαρά !!!

   Διαγραφή
 25. Μα τι εισαι εσυ παιδι μου, μεχρι τον Θεο πηγες? Γιατι κοριτσακι μου τετοια ανασφαλεια, αφου το εχεις λεμε και τον λογο και το εργο! Ενταξει, το καραβακι δεν πολυαρεσε στη μητερα, μπορει να ειναι του βουνου η γυναικα, γι'αυτο και η προτιμηση στα ροδια.Παντως το πιατο ειναι υπεροχο, και το κρακελε του και η αποχρωση που εχει.Καλη εβδομαδα λοιπον Φωτεινουλα, με νεες υπεροχες δημιουργιες:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι εγώ είπα ότι με τσέχασες !!! Εμ, ο απελπισμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται και ό,τι μπορεί το κάνει, είπα λοιπόν να ζητήσω τη Θεία έμπνευση !!! Σ΄ευχαριστώ πολύ για το θάρρος που μου δίνεις !!! Φιλιά Πολλάααααα !!!!!

   Διαγραφή
 26. Μου έφτιαξες τα κέφια!!! το απόλαυσα ειλικρινά λαι οχι μόνον την ανάρτηση αλλά και τα σχόλια ...όπου χτυπά η συμμορία χτυπά ανελέητα....Καλώς βρεθήκαμε λοιπόν χαρούμενη, αυτοσαρκαστική και καλοπροαίρετη γειτονοπούλα.
  Ευχαριστώ για την επίσκεψή σου στην μπλοκογωνιά μου και ελπίζω σε περαιτέρω σχολιασμούς....Είσαι καταπληκτική!και με την επίμονή σου θα πετύχεις τα καλύτερα αποτελέσματα!!!Φιλάκια βραδυνά ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εφάκι, σ' ευχαριστώ πολύ που ήρθες από τα μέρη μου ! Συμμορία χαχαχα, όντως !!! Η επίσκεψή μου στη δική σου γειτονιά ήταν χάρμα οφθαλμών ! Να ΄σαι σίγουρη ότι θα σε παρακολουθώ ανελλιπώς !!!

   Διαγραφή
 27. Φωτεινή, ότι και να πω είναι περιττό πια!! Με πρόλαβαν όλα τα καλά παιδιά της παρέας!!! Με Δασκάλα την κυρία Καλύτερη... Δεν περίμενα κάτι λιγότερο!!! Χαίρομαι που βρεθήκαμε και θα τα λέμε! Καλή συνέχεια και καλή εβδομάδα σου εύχομαι!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κοριτσάκι (με τη χαϊδευτική έννοια), Καλώς Ήρθες ! Σου τα έχω ήδη πει και κατ' ιδίαν, απλώς εδώ να επαναλάβω ότι χρειαζόμαστε δασκάλους που να κάνουν τη διαφορά κι εσύ σίγουρα ξεχωρίζεις ! Σίγουρα θα τα λέμε !!!

   Διαγραφή
 28. Μπορεί να ήρθα ταυτόχρονα με την....αυλαία ,ή μπορεί και να μην έπεσε ακόμη.Μπόρεσα όμως να δω το έργο χωρίς διάλειμμα και κυριολεκτικά το ....ρούφηξα.
  Καλή και δημιουργική εβδομάσα να έχεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ούιιιι ! Κι εσύ νόμιζα ότι με τσέχασες !!! Η αυλαία σε περίμενε, όπως βλέπεις ! Καλή εβδομάδα και σ΄ εσένα και Πολλά Φιλιάααα !!!

   Διαγραφή
 29. ΚΑΛΑ ΦΩΤΕΙΝΟΥΛΑ ΜΟΥ , ΕΙΣΑΙ ΘΕΑ!!!!!!!!
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ;
  ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΤΡΕΞΗΜΑΤΑ!!!!!
  ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ!!!!!
  ΕΣΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ , ΜΟΝΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ!!!!!
  ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ TEXNIS STORIES, ΜΕΧΡΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΣΤΕΙΛΑ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΕΣ!!!!
  ΠΑΝΕ ΔΕΣ, ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ!!!!!!
  ΛΟΙΠΟΝ, ΑΚΟΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ, ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΛΑΔΩΜΑ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΣΧΗΜΑ!!!!!
  ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΘΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΛΑΔΩΜΑ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
  ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ ΑΠΕΙΡΑ ΚΑΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ!!!
  ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΟΙ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΛΑ!
  ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΝΕΜΑΤΑ, ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ, ΟΤΙ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΕ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΤΟΥ Ο ΘΕΙΟΣ!!!!!
  ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αμ, κι εγώ για λάδωμα πήγα, αλλά μου κόπηκε ο βήχας !!! Χμμμ. Και δεν είμαι Θεά είμαι Ημίθεα, που λέει και η - γνωστή για τη βλακεία που τη δέρνει - αοιδός ! Το είδα το TEXNIS STORIES και όντως έχει πλάκα !
   Οι μανούλες δε σταθερή αξία ... ευτυχώς !!! Φιλιά Πολλά Πολλά, Ρενάκι !!!!!!

   Διαγραφή
 30. Oooooχι δεν σε τσεχασα καλε, εδω ειμαι, μπορει να αργω λιγο καθοτι αργοκινητο καραβι αλλα παντα ερχομαι για επισκεψη και κουβεντουλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή