Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Πρόσκληση σε δείπνο.

Της πρότεινε να φάνε μαζί το βράδυ. Εκείνη δίστασε να πάρει θέση στην πρόταση που της έγινε, γιατί άρχισε να αναρωτιέται, τί φαγητό θα έπρεπε να παραγγείλει. Σε καμία περίπτωση δεν θα διακινδύνευε να χαλάσει το κραγιόν της ! Ήθελε να φορέσει μια πολλά υποσχόμενη κόκκινη απόχρωση, αλλά με μεγάλη απογοήτευση στο παρελθόν είχε διαπιστώσει ότι οι φήμες για ανεξίτηλα κραγιόν ήσαν όλες μούφες ! 
 "Θα φάμε σπίτι μου !", της είπε εκείνος με τρόπο που δεν επιδεχόταν αντίρρηση. Εκείνη αμέσως ανασκεύασε το σενάριο περί κόκκινου βραδινού μακιγιάζ και οι γήινοι τόνοι ξαφνικά της φαίνονταν πιο ελκυστικοί. Άλλωστε, για δείπνο στο σπίτι το μακιγιάζ της δεν ήταν πρέπον να φαίνεται πολλά υποσχόμενο. 
  "Εντάξει", απάντησε αμέσως δυνατά, για να πείσει πως το κλίμα μεταξύ τους ήταν απλώς φιλικό. "Τί θέλεις να φέρω ;" ρώτησε χαμογελώντας με άνεση. 
"Δεν χρειάζεται να φέρεις τίποτα, θα πάρω εγώ όλα τα υλικά και θα μαγειρέψουμε μαζί !" Κρύος ιδρώτας την έλουσε ! "Τί πάει να πει, θα μαγειρέψουμε μαζί ;;; Μήπως θέλεις να σου βγάλω και καμιά ηλεκτρική ;;;" σκέφτηκε εκείνη, προσπαθώντας να ξεπεράσει το σοκ από αυτούς τους γελοίους νεωτερισμούς ! Ούτε το κόκκινο κραγιόν της ούτε τη βαμπ αισθητική της δεν θα μπορούσε να αναδείξει με αυτό τον τύπο ! Είχε, όμως, εμπλακεί σε αυτήν την άβολη κατάσταση μ' εκείνο το μοιραίο "Εντάξει". Μη θέλοντας να αφήσει το cool προφίλ της να γίνει βορά στα χέρια ενός άντρα νέας κοπής συνέχισε την πρόζα :
  "Και τί λες να φτιάξουμε ;" ρώτησε με επιτηδευμένη απορία. 
  "Λέω να φτιάξουμε πίτσα !", απάντησε εκείνος σχεδόν υπερήφανος για την θεϊκή αυτή σύλληψη ! Ο κόσμος της άρχισε να καταρρέει ! Όχι μόνο δεν θα την έβγαζε έξω για φαγητό σε κάποιο σικ εστιατόριο, αλλά θα την τάιζε στο σπίτι του φαγητό από το delivery της γειτονιάς ! "Θεέ μου" μονολογούσε, "πόσα να αντέξει μια γυναίκα στους πεζούς αυτούς καιρούς !!!" Η υποχώρηση, όμως, δεν ήταν από τις έννοιες που όριζαν τη ζωή της ! 
  "Ααα, πίτσα ! Ωραία, κάτι απλό αλλά ιταλικό !", αντέδρασε αμέσως εκείνη, γιατί όσο και να υποκρίνεται ο άνθρωπος, η αληθινή του φύση κραυγάζει στα σημεία ! 
   "Όχι, δεν κατάλαβες, εμείς θα την φτιάξουμε την πίτσα ! Χειροποίητη ζύμη κτλ. !" 
  "Ωωωω, τέλεια !!!", έσκουξε εκείνη με ένα χαμόγελο που μόνο ο τζόκερ στον μπάτμαν θα μπορούσε να ανταγωνιστεί. Ένιωθε ότι βρισκόταν πια σε ελεύθερη πτώση και κάπου εκεί το βέρτιγκο, άρχισε να κάνει τη δουλειά του. "Θα το ζήσω κι αυτό και μετά δεν θα με ξαναδεί ΠΟΤΕ !" επαναλάμβανε στον εαυτό της προσπαθώντας να κατευνάσει τον όλεθρο που βίωνε με αυτή την άγρια εκδίκηση που σκαρφίστηκε. "Ε ναι λοιπόν, δε θα με ξαναδεί ΠΟΤΕ" !
  Έφτασε στο σπίτι του ανόρεχτη, φορώντας τζιν και ένα σχεδόν διάφανο lip gloss, ληγμένο από καιρό.  Ούτε λόγος για κομμωτήριο ! Τί νόημα είχε ;;; Ο τύπος ήταν χαμένη υπόθεση ...
  Εκείνος την καλωσόρισε εγκάρδια και αφού έκατσαν στον καναπέ, της προσέφερε ένα αρωματικό κονιάκ που είχε φτιάξει ο ίδιος. Ωραίο χρώμα και ωραίο άρωμα το κονιάκ ! Δεν κατάλαβε από τί ακριβώς ήταν φτιαγμένο, αλλά ούτε ήθελε να μάθει. Αυτό που ήθελε ήταν να τελειώνει το βάσανο μιαν ώρα αρχύτερα !  
  "Δεν φαίνεσαι πολύ ζωηρή", διαπίστωσε εκείνος. 
  "Σιγά μη χαραμίσω την ικμάδα μου για τα μούτρα σου", ήθελε να ξεράσει εκείνη, αλλά τελικά τιτίβισε μελαγχολικά :
 "Νομίζω ότι με περιτριγυρίζει μία γρίπη. Ελπίζω να μη σε κολλήσω", που άν μπορούσε θα τον κολλούσε μαγουλάδες, για να μάθει αυτός που στην ηλικία του δεν είχε γίνει ακόμα πατέρας ! Κάτι τέτοιοι φταίγανε που η ίδια στην ηλικία της δεν είχε γίνει μάνα !
   "Κάθισε καλύτερα εσύ και θα αναλάβω να τα φτιάξω όλα εγώ. Δεν ήθελα να σε ταλαιπωρήσω, αλλά πίστευα πως θα είχε πλάκα να μαγειρεύαμε μαζί !" είπε εκείνος σχεδόν απολογητικά. "Μήπως  κρυώνεις ; Μήπως θες να σου φέρω μια κουβέρτα να σε σκεπάσω κι εσύ να ξαπλώσεις στον καναπέ ; Μήπως θέλεις να σε πάω σπίτι σου ;;;" 
   Μήπως, μήπως, μήπως ... Τρία "μήπως" που δεν τα άκουγε συχνά ! Τα "μήπως" που της απηύθυναν είχαν συνήθως τέτοιο περιεχόμενο : "Μήπως να πάμε Μαζωνάκη ;", "Μήπως να βάλεις κάτι πιο εντυπωσιακό ;", "Μήπως να μη βρεθούμε απόψε, γιατί είμαι κουρασμένος ;" Ίδια λέξη, πολύ διαφορετικές απορίες. Πόσο είχε κουραστεί από αυτού του είδους τις απορίες ! 
  "Όχι, είμαι εντάξει. Αλλά θα προτιμούσα να μη βοηθήσω στο φαγητό, γιατί δεν ξέρω, άν ενδείκνυται , λόγω της γρίπης δηλαδή ..." είπε εκείνη έχοντας ήδη αρχίσει να νιώθει τύψεις για τη χολή που  του είχε αφιερώσει ! 
 "Θα ήθελα, όμως, να σε παρακολουθήσω, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ιδέα, πώς φτιάχνεται η πίτσα. Για την ακρίβεια, δεν έχω ιδέα από μαγειρική !" συνέχισε εξομολογητικά. Δεν πίστευε στ' αφτιά της ! Να ξεστομίζει ότι είναι ανίδεη ; Μα τί είχε μέσα αυτό το κονιάκ ; Τον ορό της αλήθειας ; 
   "Α, δεν πειράζει. Ούτε εγώ ήξερα ! Δεν είναι τίποτα δύσκολο !  Τί λες, ξεκινάμε ;"
   Περίεργα ήχησε στ ΄αυτιά της αυτό το κάλεσμα ! Μία μόνο απόκριση σκέφτηκε αυθόρμητα να δώσει :
    "Ναι, αμέ !"
   Τον παρακολουθούσε να κάνει τα μαγικά του με τα υλικά και ένιωθε σαν μικρό παιδί που του μαθαίνουν την αλφάβητο. 

Όπως ανακάτευε το αλεύρι, το νερό και τη μαγιά, 
έτσι της είχε ανακατέψει άτσαλα τη ζωή...  


Και την έκανε να βγάζει αφρούς 
και να μετασχηματίζεται σε βόρβορο φερμένο απ' το διάστημα ...


Μέχρι που την κράτησε στα χέρια του 
και άρχισε να πλάθει το ζυμαρένιο κουβάρι της και να    
καταλάγιαζει το βόρβορο ...


Και μετά της έδωσε νέα μορφή, πρωτόγνωρη
αλλά χρόνια τώρα η πορεία της ήταν ακατάπαυστη   
και ήθελε πια να ξεκουραστεί ...


Τον άφησε να την σκεπάσει με ένα όμορφο κλινοσκέπασμα
έτσι όπως όμορφος ήταν και ο τρόπος που της το πρότεινε ...


  "Και τώρα θα το βάλουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να το δούμε να ροδίζει" είπε εκείνος με ενθουσιασμό γυρνώντας προς το μέρος της.
 "Σ' ευχαριστώ που με σκέπασες" ! αποκρίθηκε εκείνη, σηκώνοντας το βλέμμα της πάνω του σαν υπνωτισμένη. 
 " Τί ;;; Τί εννοείς ; Εννοείς ότι έπρεπε να καταλάβω ότι κρυώνεις, ε, και να σου φέρω μια κουβέρτα !"
 Εκείνη ένιωσε να την χαστουκίζουν όλες οι φίλες της μαζί, για να μπορέσουν να τη συνεφέρουν από την ονειροβασία ! Και χαμογέλασε. Όχι σαν τις άλλες φορές. Όχι σαν τον τζόκερ. Αλλά σαν κοριτσάκι που μόλις είχε ανοίξει τα μάτια του από έναν γαλήνιο ύπνο και τεντωνόταν ναζιάρικα, προτού ξεκινήσει τα παιχνίδια με τις κούκλες του.
  "Θες να μαγειρέψουμε ξανά μαζί ;;;", ρώτησε εκείνη έχοντας μετανιώσει οικτρά που δεν είχε πάει κομμωτήριο και που δεν είχε φορέσει ένα πιο σταθερό κραγιόν ! 
  " Φυσικά, όποτε θες !" απάντησε εκείνος και ευχαρίστησε την καλή του τύχη που είχε μάθει να μαγειρεύει !
  
 Έκτοτε, μαγείρευαν πολλές φορές μαζί. 
Της έφτιαχνε μάλιστα συχνά και μπουγάτσα με κρέμα 
που ήξερε ότι της άρεσε.
  Έμαθε κι εκείνη να μαγειρεύει και με τον καιρό πάχυναν και οι δύο τραγικά ! 


Και το σπίτι τους μετατρεπόταν συχνά σε εργοτάξιο, 
ειδικά όταν πλησίαζαν τα Χριστούγεννα, 
γιατί εκείνη είχε ψωνιστεί με τις κατασκευές !  


Αλλά εκείνος υπέμενε καρτερικά τις ιδιοτροπίες της, 
γιατί ήξερε πως τον αγαπούσε 
και πως ήταν ο σεφ της ζωής της.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ : Οι φωτό των φαγώσιμων ειδών και της παρασκευής αυτών είναι μια ευγενική χορηγία του συζυγούλη μου, ο οποίος πράγματι ξέρει να μαγειρεύει και πράγματι ανέχεται το ψώνιο μου με τις "κατασκευές" (και όχι μόνο) και πράγματι - πάνω απ' όλα - είναι ο σεφ της δικής μου ζωής. Γι΄αυτό του αφιερώνω αυτή την ανάρτηση.
Η ως άνω ιστορία δεν είναι αυτοβιογραφική αλλά προϊόν μυθοπλασίας και φαντασιοπληξίας, η οποία έχει γιγαντωθεί λόγω της πολυήμερης απουσίας μου από την μπλογκογειτονιά !

Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 
σε όσους αντέξουν να φτάσουν μέχρι εδώ !!!     
 Άν καταφέρατε αυτό,
κανένα Μνημόνιο δεν θα σας γονατίσει ! 
ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!

83 σχόλια:

  1. ΄Εφτασα και μάλιστα με αγωνία να διαβάσω στις επόμενες σειρές την εξέλιξη!! Άρα θα αντέξω ...
    Τέτοιες στιγμές πρέπει να έχουμε , με τις πίτσες ,τα ζυμάρια και το χάος των κατασκευών για να αντέξουμε ! Γλυκιά και όμορφη ανάρτηση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα, θ' αντέξεις Ολυμπία μου ! Τί νομίζεις, σε κάτι τέτοια φαίνονται οι αντοχές μας χαχαχα ...
      Εσύ έχεις απλώσει και τραχανά με τις κατασκευές σου ! Ε ρε, τί έχουμε να δούμε απ' τα χεράκια σου !
      Φιλιά Πολλά, κοριτσάκι μου, σ΄ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια !

      Διαγραφή
  2. ╮✿ °•.¸
    Boa semana!
    Beijinhos.
    Brasil
    ¸.•°✿⊱╮╮
    ✿ °•.¸

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απόλαυσα τούτη την ανάρτηση!!! Δεν υπάρχει πιο όμορφη για μένα εικόνα από ένα ζευγάρι που μαγειρεύει μαζί... το αλληλοσυμπλήρωμα είναι μαγικό... και δένει και το ζευγάρι και τη συνταγή!!! Το παν είναι να μοιράζεσαι στιγμές... Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι, κοριτσάκι, οι στιγμές είναι που μας δένουν. Και τους συντρόφους και τους φίλους. Μακάρι όλοι μας να μπορούμε να μοιραζόμαστε συχνά τέτοιες όμορφες στιγμές με τους δικούς μας ανθρώπους. Αλλά και με αυτούς που θέλουμε να γίνουν δικοί μας χαχαχα ... Φιλιά Πολλά και Καλή εβδομάδα, κοριτσάκι μου !

      Διαγραφή
  4. Σου εύχομαι Φωτεινή μου να είσαι μαζί με το σεφ σου πολλά πολλά χρόνια.Όμορφα χρόνια γεμάτα αγάπη και χαρούμενα ανακατέματα.Όταν μετά από χρόνια γυρνάς πίσω να έχεις να θυμάσαι στιγμές ευτυχισμένες και να αισθάνεσαι ακόμα ερωτευμένη μαζί του,είναι ένα συναίσθημα μοναδικό πίστεψέ με ξέρω τι σου λέω εξ ιδίας πείρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι πολύ τυχερή και πάνω απ' όλα άξια που νιώθεις ακόμα ερωτευμένη με τον δικό σου συζυγούλη ! Μακάρι κι εμείς να αξιωθούμε να παραμείνουμε αγαπημένοι. Είναι στοίχημα ζωής αυτό.
      Σε φιλώ γλυκά γλυκά, κοριτσάκι μου !

      Διαγραφή
  5. Την απόλαυσα μέχρι τέλους μέχρι και των "σχολίων" χαμογέλασα και ευχαριστήθηκα για την αγάπη σου και τον θαυμασμό σου προς το έτερον ήμισυ και εύχομαι πάντα ο ένας να συμπληρώνει τον άλλον... και μην λες ότι οι κατασκευές σου είναι ψώνιο.... η δημιουργία είναι ανάσα ζωής και σε βοηθά να ξεχνάς τις μικρές ή μεγάλες έννοιές σου....Χαρηκα για την ανάρτηση της φωτο... Την αγάπη μου και τα φιλιά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η ιστοριούλα μου. Δεν μπορούσε παρά να έχει happy end, γιατί αμάν πια με την κατήφεια. Όσο για τις κατασκευές, ψώνιο ξεψώνιο, εμένα ευτυχώς με χαλαρώνουν, Εφάκι μου.
      Μετά βέβαια το σπίτι είναι για κλάμματα ...
      Χαίρομαι, επίσης που έχω μια δημιουργία σου στο μπλογκ μου ! Μακαρι να μπορούσα να τις βάλω όλες !!!
      Καλή εβδομάδα να έχουμε, Εφάκη μου, και δημιουργική !

      Διαγραφή
  6. Ο έρωτας τελικά περνάει απ'το στομάχι... Κλισέ αλλά αληθινό κλισέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άν περνάει, λέει !!! Μόνο που στο πέρασμά του από το στομάχι αφήνει και μερικά ...υπολείμματα μετά κάθεται και στους ... γλουτούς ! Τί να γίνει, αυτά έχει η ζωή !
      Καλως Όρισες, Τόνια, με τα μελιά τα μάτια ! (άν είναι πράσινα, να μου το πεις, να ανασκευάσω αμέσως !) Φιλιά Πολλά !!!

      Διαγραφή
  7. Φανουλα..θα προτιμουσα να ειναι βιωματικη αφηγηση και οχι μυθοπλασια!!Ασε ειμαι σιγουρη!!Διεκρινα εγω τον ερωτα μεσα απο τη πεζοτητα της πιτσας!Αλλοιως να διαβασεις τον Αρη Σφακιανακη που ζει το δικο του sex and the city στις κουζινες της νυκτερινης Αθηνας,να δεις οτι γραφετε στο ιδιο στυλ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τελικα....τι ταλεντα αναδεικνύονται απο εδω μέσα..Αφρα μου!!!!!! έ..... να μην σφηναρω;;; καιρό εχω να το κανω.... θα βγαλω το άχτι μου.....χι..χι..

      Διαγραφή
    2. Άφρα, κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από το έμπειρο μάτι του θετικού επιστήμονα ! Κρύβε λόγια, βρε παιδί ! Τον Σφακιανάκη τον έψαξα και νομίζω ότι πράγματι ... μου φέρνει λίγο ! αχαχαχα
      Ρουλάκι, σφήναρε λοιπόν, να δούμε άσπρη μέρα !!!

      Διαγραφή
  8. Τώρα που το ξαναπήγα μπορώ ν αναφωνήσω: δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη;χαχαχαχα
    Η παλιά καλή Φωτεινή, αυτή που γνωρίσαμε κι ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ και μαζί κι ο συζυγούλης κι ας μη μαγειρεύει,έχει τόσα άλλα χαρίσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χι..χι.. αυτό το δεν θα πεθάνουμε ποτέ...κουφαλα νεκροθαφτη .....πολύ μου άρεσε .. γιά σου....Χαρουλακι μου...χι.χι..

      Διαγραφή
    2. Μωρέ, να μου το θυμηθείς, ο νεκροθάφτης τελικά θα πέσει ο ίδιος στο λάκο που σκάβει για τους άλλους ! Θα τους φάμε τον καρίτζαφλο, συντρόφισσααααα !!!!
      Δηλαδή δηλαδή, με αγαπάτε δηλαδή ;;; Δηλαδή να το πάρω πάνω μου ;;; Καλά άντε δεν θα το πάρω, γιατί μπορεί να ακούγομαι ψωνάρα, αλλά είμαι ταπεινός άνθρωπος ... (τί μεγαλείο ψυχής, Θεέ μου !)
      Γειά σου κι εσένα ωρέ Ρουλιώωωω !!!!

      Διαγραφή
    3. Ο ''συζυγούλης'' μου θυμίζει τον ''συνταγούλη''. Λέτε να ξεκινήσει και δεύτερο έπος...σε πεζό λόγο τώρα; Ο νεκροθάφτης γυρίζει σαν τον κόρακα γύρω γύρω...ψηλά το κεφάλι μη μας περάσει για κουφάρια και μας αρχίσει τις φτυαριές!!!

      Διαγραφή
    4. Χαχαχαχα συνταγούλης,καλόοοο !
      Το νέο έπος μαγειρεύεται !
      Μπα σε καλό σου με τους κόρακες, έβρεξα τις πάνες μου !

      Διαγραφή
  9. Μωρέ και πεζογράφο του δώσαμε.....και τέλεια ποιήτρια του δώσαμε....και άριστη καλλιτεχνικού....σιγά μη πάθει τίποτα ο συζυγούλης αν κάνει κάνα φαγάκι. Αστέρι του δώσαμε του Κυρίου (αλλά μάλλον το ΄'χει καταλάβει αυτός πριν από μας γι'αυτό την έχει στα ώπα ώπα και την περιποιείται καταλλήλως). Δώσε του πολλά φιλιά και άμα "χαλάσει" ειδοποία μας....πολλά φιλάκια και σε σένα Φανούλα μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι παιδιά, άμα μου χαλάσει, να τον κυνηγήσουμε όλες μαζί ! Γουστάρωωωωωωω ! Ε ρε χουνέρι που θα το πάθει αχαχαχαχαχαχα (πού να ΄ξερε ο ανυποψίαστος τί μαγείρισσα έχει πάρει !)
      Ελενάκι μου, σ΄ευχαριστώ τόσο πολύ για τα καλά σου λόγια ! Και αφού έχουμε μαζί μας το Ρουλάκι, δε φοβόμαστε ΤΙΠΟΤΑ !!!! Φιλιά Πολλά Πολλά, κοριτσάκι μου !!!

      Διαγραφή
    2. Γαμοθήκες έχετε;Γιατί άμα χαλάσει τι θα του πετάξουμε στα μούτρα;

      Διαγραφή
    3. Γαμοθήκες, γαμοβάζα, γαμοπιάτα ! Τσάμπα τα ντεκουπάρω ;;;

      Διαγραφή
  10. Να ομολογήσω ότι πήδηξα λίγο, ανυπομονούσα να φθάσω στο τέλος, να υποθέσω ότι δεν θα αντέξω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά έκανες και πήδηξες ! Σοφή επιλογή ! Αυτός βρε ήταν ο σκοπός μου ευθύς εξ αρχής ! Να σας κάνω να απηυδήσετε για να ξεσηκωθείτε ! Οι άλλες δεν το κατάλαβαν ... χαχαχαχαχα
      Φυσικά και θ΄' αντέξεις, αφού είσαι πνεύμα ανήσυχο και ταλαντούχο ! Θα το πάρεις το μνημόνιο και θα το κάνεις ρέλι !!!

      Διαγραφή
  11. Αχ αυτό το "μαζί", αχ αυτό το "μαζί"!!!!!!
    Πάντα το λαχταρούσα και ποτέ δεν τόχα! Μα, να μην "πιανόμαστε" με τίποτα - που λένε και στην "ξερή";!!!
    Και πού είσαι, Φωτεινούλα, το "μαζί" κράτα το γερά και πρόσεχε το. Μην τ' αφήσεις να χαθεί ΠΟΤΕ!!!! Είναι ό,τι ωραιότερο και πολυτιμότερο για ένα ζευγάρι....
    Φιλάκια και καλή και γελαστή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχου, μωρέ Φιλιάκι μου, καημός ! Σώπα, κοριτσάκι μου κι εμείς σε αγαπάμε και θέλουμε να μας πιάνεις και να μας αφήνεις ξερές με το χιούμορ και τη δημιουργικότητά σου ! Τώρα, με το συζυγούλη σου, δε μπορεί κάπου θα πιάνεστε, για σκέψου λίγο καλύτερα ...
      Φιλιά Πολλά, παραπονιάρα μου Φιλία !!!

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα Φωτεινούλα μου,τελικά το όνομα αντιπροσωπευει τον άνθρωπο,πραγματικά μου φώτισες τη μέρα μ αυτή την ανάρτηση σου,μέ εκανες να χαμογελάσω, να ανατριχιάσω, να γελάσω κάπου και μου έδειξες και μια πολύ ωραία συνταγή για πίτσα,σ ευχαριστώ πολύ και σε φιλώ γλυκά ,να έχεις μια πολύ όμορφη εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νελάκι, πάντα μου αρέσει να με παρομοιαζουν με το όνομά μου, αλλά η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές γίνομαι και σκοτεινή ...
      Χαίρομαι πάρα πάρα πολύ που πέρασες καλά με την ιστοριούλα μου, αυτό άλλωστε ήθελα, να περάσουμε καλά και να γλυκαθούμε κιόλας λίγο στο τέλος.
      Όσο για τη συνταγή, εσύ σίγουρα δεν έχεις ανάγκη !
      Φιλιά Πολλά Πολλά, κοριτσάκι μου !!!

      Διαγραφή
  13. Φωτεινούλααααα....καλημέραααα !!!! Τέλεια ανάρτησηηη !!!! Εκτός του ότι με λιγούρεψες με την λαχταριστή πίτσα με ξετρέλανε και η διήγησή σου και με έκανες πάλι να χαμογελάω...τρελαίνομαι με την φαντασία σου όταν οργιάζει....άν και συμβαίνει συχνά αυτό...και πολύ χαίρομαι..χάχά..;οD !!!!
    Τί να πώ....γράφεις Υ-ΠΕ-ΡΟ-ΧΑ !!!! Να τον χαίρεσαι τον σέφ της καρδιάς σου και να σε χαίρεται κι αυτός !!!! Είναι τέλεια να μαγειρέυει μαζί ένα ζευγάρι...κι εγώ με τον Νίκο πολλές φορές μαγειρέυουμε μαζί....και τις πιό πολλές φορές μαγειρέυει εκείνος....έχω κι εγώ ένα σέφ στην καρδιά μου...χάχά....κι εγώ με την μαγειρική δέν το έχω και πολύ αλλά προσπαθώ να μάθω...και μαθαίνουμε...μαζί !!!!
    Είσαι υπέροχη !!! Καλή εβδομάδα Φωτεινή ύπαρξη...φιλιάαα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιρσινάκο μου, με συγκινείς πραγματικά με τα θερμά σου λόγια ! Εγώ δεν διεκδικώ λογοτεχνικές δάφνες, αλλά μ΄αρέσει που και που να σκαρώνω καμιά ιστοριούλα, για την προσωπική μου ψυχοθεραπεία. Και χαίρομομαι πάαααααρα πολύ, όταν οι ιστοριούλες μου βρίσκουν ανταπόκριση και μας κάνουν να χαμογελάμε όλες μαζί. Είχες κι εσύ την τύχη να βρείς άντρα σεφ έτσι ;;; Ε γι' αυτό δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να μάθουμε να μαγειρεύουμε καλύτερα ! αχαχαχαχα
      Φιλιά πολλά γλυκό μου Μυρσινάκι !!!

      Διαγραφή
  14. άντεξα Φωτεινή μου,και ρούφηξα την ιστορία σου με κέφι-)))Σαν να ήμουν κάπου στο δωμάτιο,και τα παρακολουθούσα.Και είχε και αίσιο τέλος.Τελικά δεν πρέπει να βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα,ε?
    Γράφεις πολύ όμορφα,απλά και κατανοητά.
    Πολλά φιλιά,,,η πίτσα μου άνοιξε την όρεξη-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που μου λες ότι γράφω απλά και κατανοητά, γιατί μάλλον έχω συνηθίσει στις λεκτικές περικοκλάδες λόγω συνθηκών ...
      Πιο πολύ χαίρομαι που πέρασες καλά με την ιστοριούλα μου. Δεν θα μπορούσε να μην έχει αίσιο τέλος, έτσι γι΄αλλαγη από τα συνήθως συμβαίνοντα.
      Η άτιμη η πίτσα με έχει βασανίσει, σου λέω !
      Φιλιά Πολλά Πολλά, Κρίστα μου

      Διαγραφή
  15. Μου αρέσουν πάντα πολύ οι ιστορίες σου έχεις μεγάλο ταλέντο , κατά τη γνώμη μου , (γνώμη φιλολόγου παρακαλώ, μη βλέπεις που έχω ψωνιστεί κι εγώ με τις κατασκευές και δε μου φαίνεται!) Συνέχισε και να γράφεις και να δημιουργείς, σε απολαμβάνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία κυρία, η γνώμη σας είναι ιδιαιτέρως βαρύνουσα και με τιμάτε πάραυτα και ασκαρδαμυκτί !!! χαχαχα
      Δεσποινάκι μου, τί τα θες, ήταν να μην ψωνιστούμε με τις κατασκευές ! Τώρα πάει ...
      Πέρα από τ΄αστεία, σ΄ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια, με κολακεύεις πάρα πολύ ! Κι εσύ να συνεχίσεις να είσαι κεφάτη και δημιουργική ! Σε φιλώ γλυκά ...

      Διαγραφή
  16. Γειτονοπούλες ταλαντούχες, δραστήριες και τόσο μα τόσο ευγενικές θα απαντήσω σύντομα στα σχόλια σας σε κάθε μία ξεχωριστά. Γιατί κάθε μια από εσάς είναι και μια ξεχωριστή ιστορία ...
    Για την ώρα Σας στέλνω ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ !!!! ΜΟΥΑΤΣΣΣΣΣΣ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αρε Φωτεινούλα μου ...τι μας κανει ενας άντρας...που ξέρει να μαγειρευει...!!!Τωρα αν πώ οτι είσαι τυχερή .....οχι μονο στην ζωή σου...γιατί βρήκες τον ανθρωπο που σε συμπληρώνει...και σου φιαχνει πίτσες.. και μπουγάτσες.....χι..χι.. αυτό που το βαζεις;;;;;(εγώ δεν την ξερω αυτή την χαρα..σνιφφφφ... αλλά, μην τα θελουμε και όλα δικά μας; χι..χι.χ. αλλα..και εσύ Φωτεινουλα μου....ταλαντουχα μου στο γραψιμο.... βρε τι ταλεντα ..εχουμε...εδώ μεσα..!!!! μου αρεσει..!!!οταν το διαβαζα νόμιζα... οτι εγραφες... για σένα..την ζωή σου....και ετσι να ήτανε ...ειναι σούπερ....ιστορία...μυθοπλόκε μου εσύ!!!!!!!!!! φιλακια σμαραγδενια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δικός σου μπορεί να μη μαγειρεύει, αλλά έχω δει ότι σε βοηθάει στις κατασκευές ! Ααααα, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας, καλά το λες !!!
      Ναι καλέ, είδες ταλέντα η μπλογκογειτονιά ;;; Κρίμα που δεν παίζεται το "Να, η ευκαιρία" (πού το θυμήθηκα τώρα αυτό, είχα γεννηθεί όταν παιζόταν ;;; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ !)
      Ρουλιώ Ρουλιώ, μας χωρίζει το κρητικό το πέλαγος, αλλά πού θα πάει θα το διασχίσουμε ...
      Σε φιλώ γλυκά γλυκά και τρίγλυκα !!!

      Διαγραφή
    2. ΄τα τρίγλυκα φιλια ηταν γεματα σορόπια βρε Φωτεινακι μου!!!!χι..χι.. καλα που δεν εχω ζάχαρο..!!!!!!και ενοειται οτι θα το διασχίσουμε το πέλαγος............χι..χι..

      Διαγραφή
  18. Αξιος ο σύζυγος Φωτεινή μου!!!!Από όλα σού φτιάχνη!!Τέλεια ανάρτηση!!Τήν απόλαυσα όλη!!Καλή εβδομάδα!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανάξιος, Ντιμάκο μου, δε φαντάζεσαι πόσο !Είναι καλό το παλικάρι μου ...
      Σ΄ευχαριστώ που άντεξες κι εσύ να τη διαβάσεις μέχρι τέλους. Ούτε εσένα θε να αγγίξουν τα μνημόνια !
      Φιλιά Πολλά και Καλή εβδομάδα να έχουμε, κοριτσάκι !

      Διαγραφή
  19. Τέλεια η ανάρτηση!! Αξιος ο αντρούλης σου και πιο άξια εσύ που τον..επέλεξες!! χιχι! Αντε , στην έκθεση των κουμπαράδων, να δούμε τι θα μάς ..μαγειρέψει??
    Φιλάκια και να'σαι καλά, γλυκειά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι ανταγωνιζόμαστε στην αξιοσύνη ! χαχαχαχα
      Ωραία ιδέα να μαγειρέψει ο συζυγούλης στην έκθεση των κουμπαράδων ! Χα ! Κρατηθείτεεεεεεε !!!!!!
      Φωτιές μ' ανάβεις !
      Φιλιά Πολλά πολλά, Πεπουλίνιον !!!

      Διαγραφή
  20. Μου άρεσε πολύ η ανάρτηση, όλο φαντασία, αλλά λάτρεψα την κατακλείδα!Να είστε πάντα καλά με το σύζυγο και ευτυχισμένοι!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πινελάκι μου, σ΄ευχαριστούμε πάρα πολύ ! Η κατακλείδα πράγματι ήταν όλο το ...ζουμί !
      Φιλια Πολλά, κοριτσάκι καλό !!!

      Διαγραφή
  21. Πόσο περήφανος πρέπει να νοιώθει που βροντοφωνάζεις πως σε κέρδισε με το σπαθί του ή την κουτάλα του, όπως θες πες το. Και πολύ τυχερός που έχει εσένα τη χρυσοχέρα.
    ¨Ετσι είναι αυτά ο ένας συμπληρώνει τον άλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα, Φλωρίτσα ωραία το έθεσες ! Μακάρι να μπορούμε να αλληλοσυμπληρωνόμαστε για πολύ καιρό ακόμα !
      Σε φιλώ με μεγάλη εκτίμηση !

      Διαγραφή
  22. ειναι πραμα να θελει να μαγειρευει ο αντρας..να ναι καλα..τελοια..οι κουμπαραδες σου μου αρεσαν πολυ..να σαι καλα..ομορφη βδομαδα..φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι, Καλώς Ήρθες ! Είναι πράγματι σημαντικό να μαγειρεύει ο άντρας ! Ειδικά όταν η γυναίκα ξέρει μόνο να ... τρώει !
      Καλή εβδομάδα και σ' εσένα εύχομαι και Πολλά Φιλιά !!!

      Διαγραφή
  23. Αυτό θα πει οικογενεια σε ωρα δημιουργική, Φωτεινή μου! Αλήθεια οι δύο λαμαρίνες πίτσες είναι για δείπνο για δύο και η μπουγάτσα επιδόρπιο; Χα,χα!

    Να σε ευχαριστησω και για την επίσκεψη και για τα σχόλιά σου, είσαι ο καταλληλος άνθρωπος για να φτιαχνεις τη μέρα (και τη νύχτα) όποιου συναντάς!
    Φιλάκια!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη μου, τα ταψιά αυτά ήταν για ... τέσσερα άτομα ! Καταλαβαίνεις, τί γίνεται ! Η χοληστερίνη κάνει πάρτι !
      Μακάρι να μπορώ να σου φτιάχνω το κέφι και να σου ανεβάζω τη διάθεση. Τα σχόλια πάντως ήταν αυθόρμητα και πηγαία. Και λίγα είπα !
      Να ΄σαι καλά και φιλιά πολλά πολλά !!!!

      Διαγραφή
  24. Φωτεινη μου και εφτασα μεχρι το τελος και το απολαυσα!!!!!Καλο βραδυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντεξές κι εσύ Κατρινάκι μου ! Κι εσύ θ' αντέξεις λοιπόν ! Φιλιά Πολλά και Καλό βράδυ !

      Διαγραφή
  25. Ξέρεις, στην αρχή κόλλησα, αλλά μετά..πολύ τρυφερό post για τον σύζυγο. Μπράβο για τις μαγειρικές του ικανότητες. Χρήσιμο:))
    Καλή εβδομάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ, κοριτσάκι ! Τρυφερό post για ένα τρυφερό σύζυγο ! Έτσι πάν' αυτά ! Και οι μαγειρικές του ικανότητες είναι χρησιμότατες ! Φιλιά Πολλάαααα !!!

      Διαγραφή
  26. Να αργείς να ....εμφανίζεσαι για να απολαμβάνουμε -μετά-παρόμοιες αναρτήσεις σαν την σημερινή.
    Καλή σου εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφή Σωσώ, σ΄ευχαριστώ πολύ που πέρασες και που άντεξες κι εσύ ! Θα κάνω ό,τι μπορώ ! χαχα
      Φιλιά Πολλάααα !!!!

      Διαγραφή
  27. Φανούλα τι απολαυστική, μυρωδάτη, λαχταριστή,ζηλευτή ανάρτηση......χάρηκα κάθε λέξη και καμάρωσα το υπέροχο ζευγάρι !!! Να είστε καλά, ευτυχισμένοι κι αγαπημένοι, οι δικός μου συζυγάτος δεν μαγειρεύει, αλλά μαστορεύει.....και συμαζεύει ενίοτε το χάος που δημιουργώ εγώ με τις κατασκευές, τις μαγειρικές,τα χαρτιά, τα βιβλία, τα περιοδικά που η ασυμαζευτη φύση μου και η ακατάστατη ιδιοσυγκρασία μου κάνουν το σπίτι μου...να μοιάζει βομβαρδισμένο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εργοτάξιο εγώ, βομβαρδισμένο εσύ, τύχη βουνό οι συζυγάτοι μας !αχααχαχα ...
      Σ΄ευχαριστώ πολύ πολύ, καλό μου Κλαυδιάκι, για τα όμορφα λόγια και τις ευχές σου ! Μακάρι όλοι μας να είμαστε καλά και να ξαναβρούμε τα κέφια μας ! Φιλιά Πολλάαααα !!!

      Διαγραφή
  28. Η πιτσα ειναι δελεαστικοτατη!!
    Ευχομαι να ειστε οπως τωρα-τοσο αγαπημενοι με τον αντρουλη σου!!!
    Παντα και παντου...!!!
    Σε φιλωω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφάκι μου όμορφο, σ΄ευχαριστώ πολύ πολύ ! Μακάρι όλοι μας να βρίσκουμε την αγάπη και να μπορούμε να την κρατάμε ζωντανή. Γιατί αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα !
      Φιλιά Πολλά Πολλά !!!

      Διαγραφή
  29. εγώ γιατί αργησα και ηρθα δυο μερες μετά? Αχ Φωτεινούλα μου, διαβαζοντας το πιστεψα πως ηταν αληθινο, γιατι
    αληθινο φαινόταν! ΝΑ χαιρεσαι τον σεφ της καρδιας σου, αν πετυχε τη συνταγη της καρδιας σου , τί τις θελεις τις υπολοιπες συνταγές?Συγκινηθηκα! να εισαι παντα καλα!
    Φιλάκια!
    αντιγραφω τη φραση σου: Εκείνη ένιωσε να την χαστουκίζουν όλες οι φίλες της μαζί,
    και βαζω στη θεση της: ενοιωσε την αγαπη ολων των φιλεναδων της μαζι!!!!( σου αρεσε η αλλαγή?, επειδή μια απ αυτες παινευομαι οτι ειμαι κι εγω )
    ΜΕ ΑΓΑΠΗ!!!Barby-b....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαρμπουνάκι μου, σε ρούφηξαν οι κατασκευές και δεν πήρες μυρωδιά την πίτσα που μαγειρευόταν ; χαχαχα Δεν πειράζει, καλό μου κοριτσάκι, για σένα τα ρολά είναι πάντα ανοιχτά !
      Εγώ κι αν παινεύομαι ότι είμαι φίλη σου ! Μακάρι να ήξεραν όλοι πόσο γλυκός κι ευγενικός άνθρωπος είσαι ! Φιλιά Πολλά Πολλά, καλό μου Μπαρμπουνάκι !!!

      Διαγραφή
  30. Φωτεινούλα μου γλυκιά...τι όμορφο πράγμα να μπορείς να ζεις και να απολαμβάνεις μικρές ευτυχισμένες στιγμές! Μερικοί άνθρωποι δεν ευχαριστιούνται με τίποτα και είναι συνεχώς δυστυχείς...κρίμα...δεν ξέρουν τι χάνουν...όλη τους τη ζωή μερικές φορές. Ο έρωτας αντέχει αρκεί να θες και φυσικά να'ναι αληθινός. Δεν μετρώ και πολλά χρόνια(στον 7 γάμου) για να θεωρηθώ παράδειγμα αλλά πάρε με ως ένδειξη...χαχα. Το γράψιμό σου είναι απολαυστικό!!! Δεν αντέχω το πολύ μελό... πιστεύω πως παντού ''χωράει'' το χιούμορ...παντού όμως! Γουστάρω Φωτεινούλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βιλλιοτάκι, συμφωνώ μαζί σου σε βαθμό ανησυχητικό ! Η ομορφιά υπάρχει στα μάτια εκείνου που τη βλέπει και ο έρωτας ακολουθεί αυτούς που είναι αντάξιοί του ! Είσαι μία ... αγγελική ένδειξη λοιπόν ! Χα !
      Ούτε εγώ αντέχω το μελό ! Πάντα θέλω να το πειράζω κι εδώ λίγο το πείραξα !
      Μ' αρέσει που εμείς οι καλλιτέχνες μιλάμε την ίδια γλώσσα ! @$#@$@ μπουάααχχχχ ! Μην πετάτε πατσαβούρες, ρε παιδιά !!!

      Διαγραφή
  31. γιαυτά τα βομβαρδισμένα και τα αλλόκοτα άφησα και γω τον καλό μου να βάψει το κλιμακοστάσιο για να μην λέει μονάχα για μένα και γκρινιάζει και είναι τόσο καλός που βρε κορίτσια τα βράδια τον ταίζω τοστάκι μονό με τσενταρρρρρρ !!! ( που λέει και η διαφήμιση ) και ριγανίτσα ζαμπονάκια , σαλαμάκια αντε και κανένα λουκάνικο γαλαπούλας καθώς καταγίνομαι με διάφορα και δεν διαμαρτύρεται ,,,, είδατε τι ανατροφή του έχω δόσει φτου φτου σας φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Έτσι,μπράβο να μαζευτούμε να κάνουμε κλαμπ, εμείς οι ... δεινές μαγείρισσες ! Φτου Φτου και σ' εσένα, κοριτσάκι !
    Έτσι μπράβο, πάμε γεράααααα !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τέλεια ιστορία!!! Θα μπορούσες άνετα να γίνεις συγγραφέας!! Το έχεις σκεφτεί; Ήθελα να δω τι θα γίνει στο τέλος!! Και από τότε είστε μαζί; Τι ωραία!! :) να περνάτε όμορφα πάντα!!! :) φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ κι ο Ντοστογιέφσκι ! Χαααααα !!!!
      Εξωτικό Εβονιτάκι, είχε χάπι εντ το στόρυ ! Γενικώς και ειδικώς ! Και βλέπουμε βέβαια ...
      Φιλιά Πολλάααα !!!!

      Διαγραφή
  34. Υπέροχη παρουσίαση, πολύ ωραία γραφή!
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όμορφα λόγια από ένα ταλαντούχο πλάσμα ! Σ' ευχαριστώ πολύυυυ !!!

      Διαγραφή
  35. Άργησα λίγο...Προλαβαίνω κανένα κομμάτι; Γεια στα χέρια του αντρούλη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τηνα κι ας άργησε, που λέει και ο λαός !
      Μην ανησυχείς κι εγώ με χρονοκαθυστέρηση απαντώ, οπότε υπάρχει αμοιβαία κατανόηση !
      Καλώς Ήρθες, Χαρουλάκι μου καλό !!! Φιλιά Πολλαααα !!!

      Διαγραφή
  36. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΩΤΕΙΝΟΥΛΑ ΜΟΥ,ΤΕΛΕΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΑ ΕΙΧΕ ΟΛΑ!!
    ΑΡΓΗΣΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΑ ΜΠΑΖΑΡ ΚΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΕΧΟΥΝ.ΕΛΠΙΖΩ ΤΗΩΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ!!
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΡΑΚΙ.ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ E-MAIL ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!
    ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΑΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ!!
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΔΡΟΣΕΡΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννούλα υπερδραστήρια, πάντα θα υπάρχει κέρασμα για τους φίλους ! Ανταποδίδω τα φιλιά από την επίσης δροσερή Πάτρα. Όσο για το γράψιμο, μήπως μπορώ να κάνω κι αλλιώς ; Αφού είμαι πολυλογού ...

      Διαγραφή
  37. Ohhh your blog is very beautiful, your work is wonderful and very interesting, congratulations. Follow me and I follow you?, Kisses from Spain.

    http://redecoratelg.blogspot.com.es/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Passei, vi, li e gostei muito deste blog, deixo aqui o meu blog e aguardo a sua visita: http://inkdesignerstampas.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ♫♫° ·.

    Bom fim de semana!
    Beijinhos.
    Brasil
    ✿ ¸.•°✿⊱╮

    ΑπάντησηΔιαγραφή