Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

"Η ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΛΛΑΔΑ"


  "Ένας-ένας πέφτει. Πέφτουν : ο ένας μετά τον άλλο. Οι άλλοι, εμείς οι υπόλοιποι, παρακολουθούμε εκείνον που πέφτει κι ευχόμαστε να μη φτάσει το φαινόμενο σε μας.
   Στην αρχή τα περιστατικά ήταν μεμονωμένα. Όταν έπεφτε κάποιος, το γεγονός έμοιαζε να συμβαίνει αλλού, κάπου μακριά. Δεν μας αφορούσε. Με τον καιρό ωστόσο τα περιστατικά πλήθαιναν. Και επίσης πλησίαζαν. Η ανησυχία μεγάλωνε.
   Είναι αλήθεια ότι προσπαθήσαμε να καταλάβομε τις αιτίες των πτώσεων., να κατατάξουμε όσους πέφτουν σε κατηγορίες. Μια κατηγορία ονομάσθηκαν συμβασιούχοι, μια άλλη ιδιωτικοί υπάλληλοι, μια τρίτη απόμαχοι της ζωής. Ενώ όμως οι κατηγορίες διαρκώς πλήθαιναν, είχαμε ακόμα την ελπίδα ότι η επιδημία ήταν προσωρινή. Δεν άργησε βέβαια η πρωτόγνωρη αυτή επιδημία να αποκτήσει ένα όνομα : Κρλιση. Σύντομα μάλιστα την απλή αυτή λέξη συνόδευαν άλλες, όλο και πιο δυσνόητες. Μνημόνιο και ελλείμματα, μεσοπρόθεσμο και ύφεση, επιλεκτική χρεωκοπία.
  Όσοι ωστόσο ονομάτιζαν την επιδημία ή επέμεναν να την ονοματίζουν δεν καταλάβαιναν ότι δεν είχε πια καμία σημασία. Το κακό υπερέβαινε τις περιγραφές του. Δεν αφορούσε αριθμούς, αλλά κάτι βαθύτερο και άγνωστο, όπως η σκοτεινή ύλη που λένε ότι κυριαρχεί στο Σύμπαν. Οι συγκεντρώσεις και οι καταγγελίες, οι διαδηλώσεις και τα συνθήματα, φαίνονταν ανίσχυρες. Συχνά μάλιστα επιτάχυναν τις πτώσεις. Μπορεί βέβαια οι πτώσεις να ήταν πια ομαδικές, η κάθε μία όμως έκρυβε τη δική της απόγνωση, το δικό της ξεχωριστό δράμα. Ο καθένας έπεφτε μόνος του.
  Έτσι ζούσαμε : με την ελπίδα διαρκώς να λιγοστεύει, με τις πτώσεις να πολλαπλασιάζονται. Καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και νέοι, πολλοί νέοι άνθρωποι - έπεφταν. Έπεφταν ακόμη θεσμοί και αξιοπρέπεια, η ισχύς των νόμων και το αίσθημα της αλληλεγγύης.Μόνο κάποιοι άνθρωποι που λέγεται ότι κατοικούσαν σε μια παράλληλη Ελλάδα παρέμεναν όρθιοι στα εφιαλτικά αυτά χρόνια των πτώσεων. Εξακολουθούν μάλιστα να δίδουν ένα παράδειγμα ήθους και έγνοιας για το κοινό καλό. (...) 

   Η μόνη μου επιθυμία είναι να εξέλθω. TO EXIT. Να εξέλθω από αυτό που είναι σήμερα η πατρίδα, από όσα ζούμε καθημερινά και τα όσα προοιωνίζεται το μέλλον,
  Να εξέλθω. TO EXIT. Οι πολιτικοί και τα καμώματά τους μου προκαλούν αποστροφή, και μόνον τις "Ειδήσεις των 8" - τί είναι άραγε είδηση ; - αφορούν οι πληκτικές δηλώσεις τους. Δεν αντέχω άλλο τη διαρκή συζήτηση για τα "μέτρα" που έπονται ή τη δόση που εκκρεμεί, ούτε για το πόσο κρίσιμος είναι για πολλοστή φορά ο μήνας που διανύουμε. Κουράστηκα να είμαι κι εγώ μέρος της μελαγχολίας, που όλο και περισσότερο τυλίγει τα πρόσωπα και τους δρόμους. Δεν αντέχεται η βεβαιότητα : ότι, άν προσχωρήσουμε έτσι, μας μέλλονται χειρότερα δεινά, η τραγωδία ενεδρεύει.
  Να εξέλθω λοιπόν. Αυτό επιθυμώ. Έχω μάλιστα την υποψία ότι αυτό επιθυμούν και πολλοί άλλοι. Να εξέλθομε. Διότι, αντί η κρίση να φέρει στη χώρα τη σοβαρότητα και την ευθύνη, έχει εκτραπεί σε μια περιδίνηση γύρω από τα ίδια, σε μια αφόρητη φλυαρία με λίγο περιεχόμενο. Τον τόνο δίνουν πάλι οι πολιτικοί και οι πολιτικάντηδες, οι φωνές της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού, οι αναλυτές της δυστυχίας μας. Αντί το ποτάμι της κρίσεως να παρασύρει στην ορμητική ροή του σκουπίδια και λάσπες, μοιάζει συχνά να κυριαρχείται από αυτά.
  Η μόνη λύση είναι : TO EXIT. Δεν αντέχεται άλλο μια καθημερινότητα που, ενώ η "κρίση" εκδηλώνεται σε κάθε της γωνία, επιμένει επίσης να μιλά ασταμάτητα για την κρίση. αρνούμαι στο εξής να ακούσω όσους επαγγέλλονται διαρκώς τη "σωτηρία" μας, αλλά και ορισμένους άλλους που οραματίζονται την ταπείνωση και την επιστροφή μας στη "δραχμή". Με εξοργίζουν εκείνοι που δήθεν υπερασπίζονται τα ιερά και τα όσια του τόπου - ή την εθνική κυριαρχία μας - ενώ είμαστε εμείς, οι Έλληνες, που παραδώσαμε τις ομορφιές του στο μπετόν και την ασχήμια.  (...)

  TO EXIT, φίλοι. Αυτό είναι το μόνο αίτημα - και όχι βέβαια η επόμενη δόση ! - που έχει περιεχόμενο και σημασία. TO EXIT: από μια Ελλάδα που σέρνεται πάλι από τις αμαρτίες και την πολιτική της ευτέλεια, στην άλλη Ελλάδα, την παράλληλη Ελλάδα, που δεν έπαυσε να υπάρχει. Εκεί βρίσκεται πάντοτε ο δάσκαλος που διδάσκει σωστά τα παιδιά ή ο γιατρός που δεν βλέπει τον πάσχοντα ως χαρτονόμισμα. Στην παράλληλη Ελλάδα ανήκουν οι άνθρωποι της Τέχνης που, συχνά ανέστιοι και πένητες, επιμένουν να δημιουργούν στο θέατρο, στη μουσική, στον κινηματογράφο. Εκεί πάλι ανήκουν όσοι κινητοποιούνται, χωρίς την αυτοπροβολή που επιδιώκουν άλλοι, για το περιβάλλον που αλλοιώνεται ή για το καλό του διπλανού τους."

Αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του Γιώργου Γραμματικάκη με τίτλο "ένας αστρολάβος του Ουρανού και της Ζωής" από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

Το παραπάνω κείμενο σε πολλά σημεία αναφέρει δύσκολες αλήθειες.
Όμως, η "παράλληλη Ελλάδα", μας δίνει ελπίδα διαφυγής ! 
Αυτό νιώθω ότι κάνουμε εμείς οι γειτονοπούλες 
κάθε φορά που συμμετέχουμε σε έναν κοινό ανιδιοτελή σκοπό :
Δίνουμε ζωή σε αυτό που ο σύντεκνος Γραμματικάκης ονομάζει "παράλληλη Ελλάδα"
και βρίσκουμε μια έξοδο κινδύνου από τα δεινά. 
Λέτε να υπερβάλλω ;;;
Σκεφτείτε αυτά που έχουμε πετύχει ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ !
Γι' αυτή την "παράλληλη Ελλάδα", 
στην οποία με κάθε δυνατό τρόπο θέλω να συμμετέχω,
έφτιαξα και τους παρακάτω ταπεινούς μου κουμπαράδες 
με αφορμή το bazaar μας που θα γίνει τον Μάιο στην Πάτρα.

Μια κονσέρβα από παιδικό γάλα

Το Μήνυμα :
 "Να έχετε πάντα Αγάπη στη ζωή σας" 

Το πρώτο μου σπιτάκι από γυψόγαζα με decoupage χαρτοπετσέτας 
και σκεπή από υλικό για μακέτες, αφού η σκεπή από γυψόγαζα ... κατεδαφίστηκε ! 
Το Μήνυμα : 
"Στην σκεπή μου επροσγειώθη  
μια καρδιά από χαλκό
κήπο έχω ονειρεμένο
και λεφτά ένα σωρό" 


Η πρώτη μου απόπειρα με αυτοξηραινόμενο πηλό :
ένα μανιτάρι με ... κορμό οξιάς !!!
Το Μήνυμα :
"Μακριά απ' τους αμανίτες
μείνε φίλε μου, άν μπορείς
και απ' της Τρόικας τους θύτες
τρέξε αμέσως να σωθείς !" 

Περάστε μια βόλτα από τη Δράση, για να δείτε τους κουμπαράδες που έχουν ήδη φτιάξει τα κορίτσια μας, τoυς νέους κουμπαράδες της Βικούλας μας της Ποδηλάτισσας, την παρθενική εμφάνιση της Δέσποινας, η οποία βρίσκεται στην Πάτρα και είναι καινούριο μέλος της γειτονιάς μας και νέους Κουμπαράδες των φίλων του Αντωνοπουλείου Ιδρύματος!!!!!!

Επίσης : όσα κορίτσια είναι στην Αθήνα ή θέλουν να επισκεφτούν την πρωτεύουσα (χιχι) μπορούν να περάσουν μια βόλτα από το Ξενοδοχείο Αμαλία (Λεωφόρος Αμαλίας αρ. 10) το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 18:00, όπου πρόκειται να γίνει μια συνάντηση των φίλων του Αντωνοπουλείου Ιδρύματος και θα εκτεθούν και κοσμήματα που φτιάχνουν οι φίλες του ιδρύματος. 


Εύχομαι να είστε δυνατές και αισιόδοξες 
και να ξεπερνάτε με αποφασιστικότητα τα εμπόδια της καθημερινότητας.
Κρατάμε γερά, συντρόφισσες !!!! 

Σας ΦΙΛΩ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥ !!!!!!!!! 

76 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία ανάρτηση την ευχαριστήθηκα και ως προς το πρώτο μέρος της και ως προς το δεύτερο με τις δημιουργίες σου.
    Συγχαρητήρια και για τα δυο.
    Και για το υπέροχο κείμενο που διάλεξες να μας μεταφέρεις και για τον τρόπο με τον οποίο πέρασες στο δεύτερο μέρος τις όμορφες δημιουργίες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πράγματι πολύ ενδιαφέροντα τα γραπτά του Γραμματικάκη, καλή μου Φλώρα ! Φαίνεται αξιοσημείωτος άνθρωπος από πολλές απόψεις ! Το επιβεβαιώνει και η Φιλία πιο κάτω που τον γνωρίζει και προσωπικά ! Οι δημιουργίες τώρα, είπαμε είναι ταπεινές, αλλά για ένα υψηλό σκοπό. Υψηλοί είναι όλοι οι σκοποί που έχουν να κάνουν με την αλληλεγγύη ! Σε φιλώ πολύ, Φλωράκι μου !!!!

      Διαγραφή
  2. Αλήθειες που πονάνε στο πρώτο μέρος... και υπέροχες δημιουργίες στο δεύτερο. Με μηνύματα στοχευμένα! Μπράβο. Έχεις δίκιο, εμείς δημιουργούμε μια "παράλληλη Ελλάδα" και ζούμε μέσα σε αυτή. Και μας αρέσει!

    Φιλάκια, καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιστεύεις ότι με το που διάβασα αυτή τη φράση, όλες εμάς έφερα κατά νου ; Και σ΄ εμένα αρέσει αυτή η παράλληλη Ελλάδα που έχουμε φτιάξει μαζί, κοριτσάκι μου ! Ευτυχώς που υπάρχετε κι εσείς, το έχω πει πολλές φορές !!! Φιλάκια πολλά πολλά !!!!

      Διαγραφή
  3. Yπέροχη ανάρτηση πραγματικά!!!Σ ευχαριστώ για το κείμενο δεν το είχα διαβάσει θα το πάρω το βιβλίο.Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια..έχουμε φτιάξει μια παράλληλη Ελλάδα κι έναν παράλληλο κόσμο στο μυαλό μας για ν αντέχουμε τα όσα συμβαίνουν.Εμένα αυτό έχει αρχίσει και μου τη δίνει πολύ γιατι είναι στιγμές που ...μπερδεύομαι πολύ,ε’ιναι σαν να ζω σε δύο κόσμους ...θέλει πολύ συζήτηση το θέμα κι έχω τόση οργή μέσα μου που αν αρχίσω δεν θα σταματώ!
    Οι κουμπαράδες σου είναι πάρα πολύ όμορφοι και τα στιχάκια που τους συνοδεύουν.Εχεις εξαιρετικό χιούμορ ,γράφεις υπέροχα...είσαι χαρισματικό κοριτσάκι Μπράβο σου για όλα!!!!Φιλάκια πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε όλοι θυμωμένοι, Νάσια μου ! Δεν είσαι η μόνη ! Το ζήτημα είναι προς τα πού θα διοχετευτεί άραγε αυτή η οργή ! Εμείς την διοχετεύουμε - ως ένα βαθμό - στις κατασκευές μας και συνεπώς μετασχηματίζουμε την οργή μας σε δημιουργία ! Τί γίνεται όμως με τον θυμό κάποιων άλλων που μετασχηματίζεται σε καταστροφή ; Έχεις δίκιο, δεν τελειώνει αυτή η συζήτηση !
      Κατά τα άλλα, μακάρι να μπορούσα έστω και να πλησιάσω τη δική σου κατασκευαστική δεξιοτεχνία, αλλά μπαααα ... Παρακολουθώ τα tutorial σου αλλά είμαι σκράπας βρε παιδί μου χαχαχα
      Σε φιλώ πολύυυυυ !!!!!

      Διαγραφή
  4. ..καλημερα..ειναι πολυ ασχημο οταν η σκεψη λερωνει το μυαλο..δεν το βλεπει κανεις..καλο ειναι να μαθουμε να εχουμε αυτοελεγχο..να προσπαθουμε με θετικη σκεψη..ολα θα μπαινουν στη σειρα..πρεπει να δεινουμε χρονο στον εαυτο μας..το βιβλιο ειναι υπεροχο..οι κουμπαραδες ομορφοι..με γλυκα χρωματα..χαρουμενο σ.β..σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου, είπες πολύ μεγάλη κουβέντα ! "Όταν η σκέψη λερώνει το μυαλό" ! Πόσο δίκιο έχεις ! Μακάρι να μπορέσουμε να έχουμε αυτοέλεγχο ειδικά τώρα που η λογική συχνά μοιάζει να έχει εγκαταλείψει αυτή τη χώρα ! Όσο μπορούμε να ταρακουνάμε ο ένας τον άλλο και να τον επαναφέρουμε στην τάξη ! Όχι στην τάξη της απραξίας αλλά της στοχευμένης και αλληλέγγυας δράσης ! Αυτό δεν κάνουμε κι εμείς εδώ ;
      Φιλιά πολλά πολλά, Μαράκι μου !!!!

      Διαγραφή
  5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΩΤΕΙΝΟΥΛΑ ΜΟΥ!!!!!!
    ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ ΣΟΥ!!!!!!
    Η ΙΔΕΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!!!!!
    ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ!!!!!
    ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ!!!!
    ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ, ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες που λέει και το τραγούδι : "Κι έγιν΄ η σπίθα πυρκαγιά και πέλαγος η στάλα" ! Ε, κάτι τέτοιο συμβαίνει και εδώ ! άναψες εσύ τη σπίθα και τώρα έχουν πάρει φωτιά τα πατζάκια μας ! χααχαχα
      Το βιβλίο αξίζει να το διαβάσει κανείς !
      Να ΄σαι καλά, Ρενού, Φιλιά πολλάαααα !!!!

      Διαγραφή
  6. Φωτεινούλα μου.....το κείμενο του Γραμματικάκη εξαιρετικό. Τον γνωρίζω και τον θαυμάζω. Είναι μια "φωνή" ξεχωριστή. 'Οταν είναι καλεσμένος στην τηλεόραση, κατσικώνομαι να παρακολουθήσω την κάθε του λέξη. Τον είδα και πρόσφατα.....
    Κι έρχομαι στα σχόλια τα δικά σου.....Τί ξεχωριστό κορίτσι είσαι ΕΣΥ ???? Μου λες ???....Έπιασες το νόημα του λόγιου και το πάντρεψες με τις δραστηριότητες μιας μικρής μπλογκογειτονιάς....Με συγκίνησες και με απενοχοποίησες. Γιατί πολλές φορές, δημιουργώντας τις καλλιτεχνίες μου, αισθανόμουν..."εδώ ο κόσμος καίγεται κι εσύ χτενίζεσαι". Βέβαια, εγώ προσωπικά, έχω κι άλλους σοβαρούς λόγους να...χτενίζομαι εν μέσω κρίσης και γενικότερης εθνικής κατάθλιψης. Κι ευχαριστώ τον Θεό που με προίκισε (θέλω να πιστεύω...) με ταλέντα που με βοηθούν να ξεπερνώ τα δύσκολα. Προσωπικά και εθνικά. Τώρα για την προσφορά μας δεν θέλω να το αναφέρω γιατί πιστεύω στο "κάνε το καλό κλπ." και στο "η μία χείρα να μη γνωρίζει κλπ."
    Τα έργα σου πάντως, εξαιρετικά. Κι εγώ ετοιμάζομαι πυρετωδώς γι'αυτό το σκοπό. Σ΄αγαπώ πολύ και σε φιλώ και να έχεις πάντα υγεία κι ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου..!!!!!! βλεπαμε την ιδια εκπομπή μαλλον.... ο Γραμματικακης ειναι απο τα ΄λιγα καλα μυαλα σ αυτον τον τοπο...

      Διαγραφή
    2. Κύρια Πρέσβη μου, με κακομαθαίνετε με αυτά τα ωραία λόγια !!! Σ΄ευχαριστώ πολύ, βρε Λενάκι, που με ενθαρρύνεις και μου επιβεβαιώνεις ότι είμαι χαρισματική ! Κι εγώ πάντα αυτό πίστευα για μένα χχχχαααααααα !!!
      Σοβαρά τώρα : Στ΄ αλήθεια σ΄ευχαριστώ που είσαι παρούσα ! Και με τις σκέψεις σου και με το ταλέντο σου (ο καλός Θεούλης μερικά κορίτσια σας έχει λούσει με ταλέντο, ενώ εμείς οι πληβείοι τρέχουμε και δε φτάνουμε ...)
      Τις ενοχές που λες κι εγώ τις νιώθω κατά καιρούς έτσι όπως τις περιγράφεις κι εσύ ! Αλλά τελικά δεν είναι μόνο ι μεγαλοσχήμωνες ποστάτοι τύποι που μπορούν να κάνουν τη διαφορά ! Είμαστε και όλοι εμείς που χωρίς κραυγές και σόου δηλώνουμε το παρόν και δρούμε για την αλλαγή προς το καλύτερο ! Γιατί οι σημαντικές και στέρεες αλλαγές δεν μπορούν παρά να ξεκινούν από την οικογένεια, τη γειτονιά, την (μπλογκο)κοινότητα και μετά να συνεχίζουν σε ευρύτερες κοινωνικές δομές ! Τις ενοχές λοιπόν "κρεμάστε τες ψηλαααα" !
      Πωπω πολυλογίαααα ...
      Σε φιλώ πολύ πολύ Λενιώ μου ! Κι εγώ σ΄αγαπώωωωω !!!!!

      Διαγραφή
    3. Ρουλάκι, παρακολουθείς βλέπω πχοιοτικά (όπως θα έλεγε και ο Σημίτης, πού τον θυμήθηκα αυτόν;;;) προγράμματα, ε ! Δεν πιστεύω να βλέπεις και τον Σουλεϊμάνι στα καπάκια !!! χαχαχαχαα

      Διαγραφή
  7. Η αλήθεια είναι πάντα "σκληρή"... μας βοηθά βέβαια να ξυπνήσουμε από το λήθαργο!!! Όμως πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μπει στον άλλο δρόμο... στον δρόμο που οδηγεί στην "Παράλληλη Ελλάδα"... στον δρόμο της δράσης και του εθελοντισμού!!!!
    Το βιβλίο του Γραμματικάκη εξαιρετικό (συμπτωματικά το διάβασα πριν από λίγες μέρες)και το απόσπασμα που διάλεξες υπέροχο.... όπως υπέροχες και οι δημιουργίες σου!!!!
    Πάμε λοιπόν γερά όλοι μαζί...και θα τα καταφέρουμε και αυτή την φορά γιατί όπως λέει και η Αλκυόνη Παπαδάκη "ΜΑΖΙ... γιατί μόνο έτσι μπορούν όλα να είναι πιο ανάλαφρα... πιο ανεκτά... ΜΑΖΙ... αυτή είναι η λεξούλα μου η ΜΑΓΙΚΗ"!!!!
    Καλή συνέχεια... να περάσεις ένα όμορφο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο!!!! Πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ μ΄εσένα, δεν καταλαβαίνω ΠΟΤΕ προλαβαίνεις να τα κάνεις όοοολα αυτά !!! Και να διαβάζεις και να κατασευάζεις και να κάνεις μαθήματα κτλ κτλ ! Τί είσ' εσύ βρε παιδί μου ! Και πάλι φτου φτου ...
      Και η Αλκυόνη Παπαδάκη πολύ καλά τα λέει ! Κι εμείς εδώ το έχουμε πιάσει το νόημα, ε Βικούλα μου ; Όσο για το δημιουργικό Σ/Κ που μου λες, δεν μπορώ με τίποτα να κατασκευάσω τη σκεπή σε ένα σπιτάκι από γυψόζαζα ! Ουφφφφφ, ασκεπές θα το αφήσω όπως πάει ...
      Φιλιά Πολλά πολλά, κοριτσάρα μου ατελείωτηηηηηη !!!!

      Διαγραφή
  8. Η παραλληλη Ελλάδα μπορεί να προσφέρει ελπίδα.
    Αυτό που έχουμε φτιάξει εμεις εδω, αυτή η διαδικτυακη παρέα, δεν ξέρω αν είναι η λύση, ίσως στα μάτια άλλων φανταζει μια χαζοχαρούμενη κι εκτος τόπου μάζωξη, όμως εγω θεωρώ ότι είναι ένα γερο στηριγμα για όλες μας, αντιβαρο στα όσα γίνονται ερήμην μας και πολλές φορες, μεσω των δράσεων φέρνει ακομα πιο χειροπιαστα αποτελέσματα.
    Πολύ όμορφα όσα έφτιαξες, ειδικά ο πρωτος κουμπαρας μου άρεσε πολύ! Καλοτάξιδοι να είναι!
    Φιλιά πολλά Φωτεινούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικούλα, συμφωνώ με ΟΛΑ όσα λες ! Πράγματι κάποιοι αντιλαμβάνονται την παρέα μας και τη δράση μας ως χαζοχαρουμενιά ... Τί να κάνουμε όμως, δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους, αφού και σ΄εμάς δεν αρέσουν όλοι ! Κι εγώ νιώθω την παρέα μας ως ένα λυτρωτικό αντίβαρο στη δύσκολη καθημερινότητα ! Γι΄αυτό και δε κουράζομαι ποτέ να επαναλαμβάνω πόσο τυχερή είμαι που σας έχω γνωρίσει !
      Φιλιά πολλά πολλά, Νικούλα μου ! Θα χαρώ πάααααρα πολύ να τα πούμε και από κοντά !!!

      Διαγραφή
  9. Το καραντί,το καραντί θα μας μπατάρει
    ..
    κοιμηθηκεν ο καρχαριας που πιλοταρει
    ..
    της θαλασσας κατανικωντας τους θανατους
    στην ανεμοσκαλα σε θελω να φανεις!
    Καββαδιας

    Φανηκες .Φανουλα ..και ας φανει .. οποιος προσμενει EXIT!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε πεθύμησα, βρε Άφρα μου !!! Μου άρεσε πολύ η μεταφορά που έκανες και με τιμά ιδιαίτερα κιόλας ! Έχεις την ικανότητα να καταλύεις ζητήματα, για τα οποία εγώ μπορώ να γράφω ατελείωτες σελίδες, προκειμένου να τεκμηριώσω το συμπέρασμα ! Θετικό μυαλό παιδί μου, το ΄χω ξαναπεί ! Εν τω μεταξύ, εγώ ακόμα περιμένω να φανείς ... στην Πάτρα !!!
      Σε φιλώ πολύ πολύ, θετική μου Άφρα !!!!!

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα Φωτεινή μου
    Νομίζω ότι εκτός από τις δημιουργίες μας που φτιάχνουμε για καλό σκοπό, πρέπει να αρχίσουμε να ενώνουμε και τις φωνές μας για να υπάρξει επιτέλους μία Ελλάδα για όλους και όχι "παράλληλες Ελλάδες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχεις, Ελενάκι ! Αυτός νομίζω είναι ο στόχος και του Γραμματικάκη ! Τα υπόλοιπα για την παράλληλη Ελλάδα είναι μια διαπίστωση - ευτυχώς ελπιδοφόρα - για το παρόν ! Μακάρι οι φωνές μας να βρουν τρόπο να ενωθούν και να αποκτήσουν έναν κοινό προσανατολισμό προς μια θετική κατεύθυνση ! Μακάρι ...
      Σε φιλώ κι εσένα πολύ πολύ, κοριτσάκι !!!

      Διαγραφή
  11. Είμαι από εκείνους τους αισιόδοξους που πιστεύουν ότι με αλληλεγγύη και προσπάθεια και δημιουργικότητα θα τα καταφέρουμε. Ωραίο post και υπέροχη προσπάθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σου κρύβω ότι η δική μου αισιοδοξία συχνά κλονίζεται ... Τότε όμως κάνω μια βόλτα στην μπλογκο-γειτονιά μας και αναθαρίζω ! Σ΄ευχαριστώ που πέρασες από το σπιτάκι μου ! Θα τα λέμε, Φιλιά πολλά !!!

      Διαγραφή
  12. Υπέροχες δημιουργίες κ' εξαιρετικά τα μηνύματα που περνάς...
    Μια πολλή μεγάλη αγκαλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, αυτό με τη μεγάλη αγκαλιά πολύ μου άρεσε ! Είμαι άνθρωπος της αφής μου έχουν πει, πράγμα που σημαίνει ότι μου αρέσουν και οι αγκαλιές και τα φιλιά ! Συνεπώς, μια μεγάλη αγκαλιά και από μένα με πολλά πολλά φιλιά ! Να περνάς συχνά να αγκαλιαζόμαστε καλέεεεε !!!!

      Διαγραφή
  13. Κι`εγώ να εξέλθω θέλω!!!...
    Φωτεινή πολύ όμορφοι οι κουμπαράδες σου!!!..
    Πολύ όμορφα και τα μηνύματά σου!!!
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να εξέλθουμε, Χρυσούλα μου, και να βρεθούμε σε μέρες άλλες, φωτεινές και χαρούμενες ! Υπομονή, ποιός ξέρει, όλα είναι πιθανά ...
      Φιλιά πολλά πολλά, κοριτσάκι !!!

      Διαγραφή
  14. Αχ αυτή η EXIT!!!! Και αχ αυτός ο σύντεκνος (Ο Γ. Γραμματικάκης με τιμά με τη φιλία του) ο πάντα εύστοχος και πνευματώδης!!!! Υπέροχο το κείμενο που διάλεξες να μας παρουσιάσεις.... λες Φωτεινούλα να την κάναμε κι' εμείς αυτή την πολυπόθητη "Έξοδο"; Θέλω να πιστεύω πως κάτι προσφέρουμε στον συνάνθρωπο και μάλιστα μέσα από μια τόσο ευχάριστη, "ζεστή" και καθόλου χαζοχαρούμενη μάζωξη σ' αυτή τη blogoγειτονίτσα! Προσωπικώς είμαι περήφανη που είμαι μέλος της!
    Ένα μεγάλο μπράβο για τους κουμπαράδες σου.... είναι πανέμορφοι!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλία, εφόσον είσαι φίλη με τον Γραμματικάκη, να τον πάρεις και να έρθετε Πάτρα μαζί, γιατί θέλουμε κι εμείς να τον γνωρίσουμε από κοντά ! Χα ! Όχι που θα έχανα ευκαιρία ! Φυσικά και είμαι περήφανη κι εγώ που είμαι μέλος της γειτονιά μας ! Είδες Φιλιάκι, τί μπορεί να σου κάνει η τεχνολογία ! Δεν σου κρύβω ότι ανυπομονώ να δω τί θα φτιάξουν αυτή τη φορά και τα δικά σου τα χεράκια !!! Σε φιλώ πολύ πολύ, κοριτσάκι μου !!!!!

      Διαγραφή
  15. Φωτεινή φώτισες την ψυχή μας με το φωτισμένο κείμενο του Γ. Γραμματικάκη απο τη μία και τις δημιουργίες σου απο την άλλη....Το σπιτάκι σου ονειρεμένο,( που ανακάλυψες την υπέροχη χαρτοπετσέτα;;;)όσο για τους στίχους, δεν έχουμε λόγια....
    Το τσάι του ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ στην Αθήνα το Φεβρουάριο, είναι μια καλή ευκαιρία συνάντησης των Αθναίων τουλάχιστον μπλόγκερς ...οι χρυσομελισσες θα είναι παρούσες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μελισσούλα μου, την χαρτοπετσέτα την αγόρασα από τις "Μορφές" (έχει και διαδικτυακό κατάστημα. Αφού δεν ξέρω να βάζω πηλούς και τα τοιαύτα, κότσαρα κι εγώ μια χαρτοπετσέτα, τί να ΄κανα !
      Ο Γραμματικάκης είναι πάντα εύστοχος και ξέρει τί λέει ...
      Μακάρι να ήμουν κι εγώ Αθήνα, για να σας συναντούσα από κοντά, αλλά τί να γίνει, κρατάω την όρεξή μου για τον Μάιο !!!
      Φιλιά πολλάααααα !!!!

      Διαγραφή
  16. ΑΧ!!!! και να ήξερες ποσο θελουμε να εξέλθουμε μαζί σου...!!!! η Ελλαδα μας ειναι αυτή που ξερουμε εμείς και οχι αυτή που μας παρουσιάζουνε ολοι αυτοί.......είμαστε πολλοι και θα τα καταφέρουμε.. ολοι εμεις που εχουμε στην καρδια μας την αγαπη και την έννοια για τον διπλανό μας...ειναι Ελλαδα....Φωτεινούλα μου...αν ήξερα να τα λεω τοσο ομορφα οπως τα λες και εσύ τα ίδια θα ελεγα....το κύριο Γραμματικακη τον έχει ταχτικα εδώ το τοπικό καναλι και τα ραδιοφωνα και καθε φορα που θα μιλαει κρεμομαι απο τα χείλια του ΄τοσο πολύ με συνεπαιρνει αυτός ο ανθρωπος... αν θες να ακουσεις ελληνικα ειναι ο μονος που τα μιλαει...σωστα...τετοιους να είχαμε δυο τρείς .. να σου πώ μαλιστα.....οσο για τους κουμπαραδες σου εεεεε... τι να σου πώ εχεις γινει εξπέρ....χι..χι.. εγώ να δουμε τι θα κανω......και πρόσεξες δεν λεω ο Σμαραγδενιος...!!!!!!εκεινος ξερει..χι..χι.. φιλώ σε πολύ γλυκα μικρή μου...ονειρα γλυκα θα σου πω ..γιατί η ωρα ειναι 2....χι..χι και είμαι ακομα ξύπνια... τι με κάνεις!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην βλεπεις τι ώρα γραφει ο γκούγκλης λάθος κανει....... του την εσκασα..χι..χι.χ.

      Διαγραφή
    2. Ο άτιμος ο γκούγκλης ! χαχαχα
      Είναι δυνατόν να μπορεί να τα πει κάποιος καλύτερα από σένα ;;; Που είσαι ένα χείμαρρος με παιδική καρδιά ;;; Που κανείς δεν μπορεί να σου αντισταθεί, γιατί τα λες τόσο αμοντάριστα, τόσο ανεπιτήδευτα τόσο πηγαία !!! Κανείς δεν τα λέει σαν κι εσένα ! Ούτε καν ο Γραμματικάκης !!!
      Ρουλιώ, σ' αγαπώωωωωωω !!!!!

      Διαγραφή
  17. Τί ωραίο το κειμενο του κου.Γραμματικάκη.....έτσι είναι...και δέν πρέπει να κοιτάμε...να περιμένουμε και να φοβόμαστε..πρέπει να προσπαθούμε και να συνεχίσουμε να δημιουργούμε...οάσεις αγάπης , ομορφιάς και ανθρωπιάς...μέχρι να γεμίσει η έρημος απο οάσεις..που πιά δέν θα ειναι οάσεις...αλλά το φυσικό μας περιβάλλον !!!!
    Πολύ μου αρεσε αυτή η ανάρτηση...με εκφράζεις απόλυτα !!!! Οι κουμπαράδες σου είναι πανέμορφοι....αυτός με την φτερωτή καρδιά με τρέλανε...αλλα και το ντεκουπαρισμένο σπιτάκι σου είναι υπεροχο...όντως..!!...τέελια χαρτοπετσέτα !!!! Καλά..το μανιτάρι σου δέν παίζετε....ξέρεις πόσο τρελαίνομαι για δάυτα !!!!
    Άψογοι όλοι τους...!!!!! Αγκαλιά και φιλί...γλυκυτάτη και συμπαθεστάτη Φωτεινή...καλή υπόλοιπη κυριακή να έχεις !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "μέχρι να γεμίσει η έρημος απο οάσεις..που πιά δέν θα ειναι οάσεις...αλλά το φυσικό μας περιβάλλον !!!!" Μιρσινάκι, ναι αυτός είναι ο ιδανικός στόχος ! ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τον περιγράφεις ! Και τον περιγράφεις τόσο ποιητικά και συνάμα εύστοχα !
      Τώρα με τους κουμπαράδες, ό,τι μπορώ κάνω κι εγώ ...
      Ανταποδίδω την αγκαλιά (μ΄αρέσουν οι αγκαλιέεεεες ) και σε κατσιάζω με πολλά φιλιά, καλό μου Μιρσινάκι !!!! Καλή Κυριακή να έχουμε !!!!

      Διαγραφή
  18. Πολλές αλήθειες στο κείμενο του σύντεκνου Φωτεινούλα. Ας ''μεγαλώσουμε'' την παράλληλη Ελλάδα! Μπράβο για τις παρθενικές σου προσπάθειες με τα υλικά...Το μανιταροπεύκο το αγάπησα!Έτσι είμαι εγώ...αγαπώ το διαφορετικό...χαχα. Θα γίνει χαμός στην Πάτρα λέμε!!! Το ''χι,χι'' πως να το εκλάβω; Υπάρχει περίπτωση για κανένα ταξιδάκι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαμός δε λες τίποτα, Μαράκι ! Θα αλαλιάσουμε, σου λέω ! Τώρα εσύ δίκιο έχεις για το "χιχι", αλλά σε παραπλάνησα εξ αμελείας ! Μιλούσα για όσα κορίτσια θέλουν να κάνουν εξόρμηση πρωτευουσιάνικη για να κραιπαλέψουν ! Ωχ, μια στιγμή ... κάτι μου θυμίζει αυτό ! χιχι
      Μπα, η αλήθεια είναι ότι δεν θα τα καταφέρω για τότε, αλλά ποιός ξέρει, ο Θεός είναι Μεγάλος !!!

      Διαγραφή
  19. Γραμματικάκης λοιπόν άνθρωπος φωτισμένος που οι σκέψεις και τα κείμενά του εμπεριέχουν μόνο αλήθειες.Δυστυχώς έτσι είναι και όλοι αγωνιζόμαστε να μην λυγίσουμε, να ελπίσουμε να πιστέψουμε στη δύναμη του ανθρώπου'
    Κλονιζόμαστε με τους συνανθρώπους μας και τα δεινά όλων μας ,οι ορισμοί κρίση, πτώχευση, μνημόνιο, δεν μας τρομάζουν πια, αλλά η πείνα και η ανέχεια είναι αδιανόητα σκληρά.
    Επί του δημιουργήματος τώρα : όμορφα και καλοδουλεμένα τα σχέδια σου , πάντα να δημιουργείς διότι όπως λέει μια καλή φίλη ΄΄η δημιουργία είναι επανάσταση΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου, έτσι είναι όπως τα λες κι εσύ ! Παλεύουμε να βρούμε ερείσματα να μας κρατούν όρθιους ! Η δική μας γειτονιά προσφέρει ένα τέτοιο έρεισμα, θα το δεις κι εσύ με τον καιρό !
      Σ΄ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια για τις κατασκευούλες μου, θα ανακαλύψεις όμως (άν δεν το έχεις ήδη ανακαλύψει) ότι εδώ στη γειτονιά μας υπάρχουν απαράμιλλα ταλέντα !!!
      Να είσαι καλά, κοριτσάκι μου ! Και ναι συμφωνώ ότι η δημιουργία είναι επανάσταση !!!

      Διαγραφή
  20. Εξαιρετικό το κείμενο, Φωτεινούλα!
    Οι δημιουργίες σου , εκπληκτικές! Η πρώτη σου φορά με τα νέα υλικά που χρησιμοποιείς, εστέφθη υπό πλήρους επιτυχίας!!!! ΠΟλλά πολλά φιλάκια!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεπούλα μου, είναι εξαιρετικό και το βιβλίο !
      Τώρα τί να πω εγώ, άν οι δημιουργίες μου είναι καταπληκτικές ! Θα τρέχω να κρυφτώ ! χαχα
      Σ΄ευχαριστώ πολύ, κοριτσάκι για τα καλά σου λόγια ! Παίρνω θάρρος και μακάρι να βελτιώνομαι με τον καιρό ...
      Σε φιλώ πολύ πολύ !!!!!!

      Διαγραφή
  21. Τι υπέροχες οι δημιουργίες σου!! Οι κουμπαράδες σου είναι πανέμορφοι!! Πρώτη φορά αυτοξηραινόμενος πηλός, πρώτη φορά σπιτάκι από γυψόγαζα... τι ωραίες που είναι οι πρωτιές σου!!! Να συνεχίσεις έτσι!! Πολλά μπράβο!!
    Ο κ. Γραμματικάκης τα λέει τόσο καλά στο κείμενό του! TO EXIT λοιπόν, σε μια παράλληλη Ελλάδα!!
    Να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα!!
    Τα φιλιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ, κοριτσάκι !!! Είμαι πρωτάκι και περήφανο μάλιστα γιατί θητεύω σε μεγάλες καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες της γειτονιάς μας ! Φτάχνουν πράγματα και θαύματα τα χεράκια τους, θα το ΄χει δει !
      TO EXIT ναι ! Όλα είναι δυνατά ! Ας προσπαθούμε να μην απογοητευόμαστε ...
      Φιλιά πολλά πολλά και Καλή Εβδομάδα και σ΄εσένα !!!

      Διαγραφή
  22. Έτσι όπως τα γράφεις Φωτεινή μου,γιαυτό και εμείς θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να προσφέρουμε με αγάπη.Οι δημιουργίες σου η μια ωραιότερη από την άλλη.Καλή εβδομάδα να έχεις με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό λέω κι εγώ, κοριτσάκι μου ! Να δημιουργούμε και να δίνουμε Αγάπη ! Για να παίρνουμε κι εμείς δυνάμεις και να κρατάμε ζωντανή την ελπίδα μας για καλύτερες μέρες ! Όχι σαν τις ψευτό-όμορφες μέρες του παρελθόντος, αλλά μέρες αληθινά, γνήσια όμορφες. Ποιός ξέρει ...
      Καλή Εβδομάδα και σ΄εσένα και σε φιλώ πολύ πολύ !!!

      Διαγραφή
  23. Αυτό είναι για μένα η bloggόσφαιρα . Η Παράλληλη Ελλάδα μου. Που μου δίνει κουράγιο καθημερινά. Φιλιά πολλά και να συνεχίσεις να σκέφτεσαι έτσι. Ισως μία μέρα αυτή η Ελλάδα που ονειρευόμαστε να ανήκει στα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ και επαυξάνω ! Μακάρι, όπως λες, αυτή την Ελλάδα να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας ! Οψόμεθα ... και Ελπίζουμε !!!
      Σ΄ευχαριστώ πολύ που πέρασες από το σπιτάκι μου ! Φιλιά Πολλά !!!

      Διαγραφή
  24. Είδα το σχόλιό σου Φωτεινή μου και επέστρεψα γιατί αν θέλεις να έχεις πιθανότητες να κερδίσεις στο Giveaway πρέπει να αφήσεις εκεί ένα σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ και μου το επεσήμανες ! Έσπευσα αμέσως να το διορθώσω !!!

      Διαγραφή
  25. Απαντήσεις
    1. Να ΄σαι καλά Κατρινάκι μου ! Όσες περισσότερες ΜΑΖΙ τόσο το καλύτερο ! Σε φιλώ, κοριτσάκι !!!

      Διαγραφή
  26. kalispera glikia moy th yperoxes dimioyrgies einai aytes epishs poli kala ta grafwmenasoy as elpisomai oth ua ta kataferh h erhmi ellada mas filakia......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι η έρμη, όπως λες κι εσύ, πατρίδα μας να μας εκπλήξει ευχάριστα ! Να την βοηθήσουμε και να μας βοηθήσει ! Ας Ελπίζουμε ...
      Σ΄ευχαριστώ πού για την επίσκεψη, κοριτσάκι μου και για τα καλά σου λόγια ! Φιλιά Πολλά !!!!

      Διαγραφή
  27. Καλησπέρα Φωτεινή μου!! Το κείμενο του Γραμματικάκη είναι πραγματικά τόσο υπέροχο και όπως πολύ σωστά λες σε κάποια σημεία του αναφέρει πολύ σκληρές αλήθειες. Το έδεσες τόσο όμορφα με όλη αυτή την ανιδιοτελή προσπάθεια που γίνεται στην μπλογκογειτονιά και δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί κάτι λιγότερο από μια έξοδο κινδύνου από τα δεινά!
    Οι κουμπαράδες που έφτιαξες είναι όλοι πολύ όμορφοι αλλά ξετρελάθηκα ιδιαίτερα με το μανιταράκι!!
    Καλό βράδυ! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειτονάκι μου !!! Καλώς την ! Χαίρομαι που το κείμενο που παρέθεσα σου κίνησε το ενδιαφέρον κι ας είναι στενάχωρο σε πολλά σημεία. Η αλήθεια συχνά είναι σκληρή !
      Από Κουμπαράδες άλλο τίποτα, Βιβάκι ! Χαχα
      Τώρα θα δεις που θα μπεις και συ στον αγώνα της δημιουργίας ! :)))))
      Εμείς θα τα λέμε και live !!!! Γιούπιιιιιι !!!!
      Φιλιά Πολλά Πολλά !!!

      Διαγραφή
  28. Ποσες αληθειες κρυβει το κειμενο του Γραμματικακη που ανηρτησες και μπραβο σου! Εμεις οι εκπαιδευτικοι το αισθανομαστε πολυ συχνα!Και η ενασχοληση μου με τις χειροποιητες δημιουργιες και την blogογειτονια εγινε εντελως συνειδητα για να φευγω απ' την παραλογη και περα απ' τα αυτονοητα, πραγματικοτητα.EXIT λοιπον! Μπας και σωσουμε την ψυχη μας, το μυαλο μας και βοηθησουμε κι' οποιον μπορουμε! Καλο βραδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Αρετούλα ! Χαίρομαι που υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που βλέπουν το blogging όπως κι εγώ ! Και σίγουρα είναι τυχεροί οι μαθητές σου ! Πόσο καίριας σημασίας για την ζωή ενός ανθρώπου είναι οι εκπαιδευτικοί που θα βρεθούν στο διάβα του ! Μακάρι ο κλάδος σας κάποια στιγμή να απολάβει της αναγνώρισης που του αξίζει επί της ουσίας και όχι μόνο στα λόγια ! Να είσαι καλά Αρετούλα μου ! Σε φιλώ πολύ !!!

      Διαγραφή
  29. Υ.γ. Μην ξεχναμε και τα δικα μας! Οι κουμπαραδες σου τελειοι, εμενα παλι μου αρεσει το σπιτακι, γιατι εχω μερικα κουτια μισοετοιμα και πολυ θα ηθελα να καταφερω τετοιο αποτελεσμα.Φιλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με μεγάλη μας Χαρά περιμένουμε τους κουμπαράδες σου Αρετούλα !!! Μακάρι να μπορέσεις να τους φέρεις και η ίδια, για να γνωριστούμε από κοντά !!! Άσε με να ελπίζω !!!

      Διαγραφή
  30. Καλημέρα Φωτεινούλα !
    Δεν θέλω να χαλάσω την διάθεσή μου, για αυτό
    θα μείνω στις κατασκευές σου...
    Μεταλλάχτηκες σε μεγάλο δημιουργό και κινείσαι
    και σε πολλά ταμπλό απ΄ότι βλέπω... γιατί εγώ σε
    παρακολουθώ εν αντιθέσει με σένα.. που έχεις ξεχασμένη (!)
    Πολλά φιλάκια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μείνεις, όπου θες Σοφάκι μου ! Δεν είναι όλα τα θέματα για όλες τις ώρες και σίγουρα η διάθεση μας δεν είναι απαραίτητο να συμβαδίζει με κάποια κοινή γραμμή ! Δεν υπάρχει τέτοια γραμμή !
      Σ΄ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια ! Είδες μετάλλαξη, λέμε ;;; χαχαχα
      Καλά κάνεις επίσης που με μαλώνεις (γλυκά δε λέω, χιχι), γιατί μερικές μου ξεφεύγουν κι εμένα κάποια σημαντικά πραγματάκια ! Έσπευσα να κερδίσω το χαμένο έδαφος, Σοφάκι μου !
      Σε φιλώ πολύ πολύ πολύ !!!!!!

      Διαγραφή
  31. Καλημέρα φωτεινή μου!!Πολύ όμορφες οι δημιουργίες σου και με νόημα!!
    Εγώ απλά σαν παρατήρηση να πω ότι φέρουμε κι εμείς ευθύνη για όλα αυτά που ζούμε και θα ζήσουμε γιατί κάναμε την ανοχή μας απάθεια..
    Σε φιλώ γλυκά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σημαντική παρατήρηση κάνεις, Μαριλενάκι ! Στο βιβλίο του ι Γραμματικάκης το θίγει σε πολλά σημεία αυτό το θέμα, απλά εγώ δεν μπόρεσα να το αναδείξω επαρκώς σε αυτά τα αποσπάσματα ! Τί να πρωτοαναφέρει κανείς από αυτό το βιβλίο ! Άν το διαβάσεις, θα καταλάβεις τί λέω ...
      Φιλιά πολλά πολλά, κοριτσάκι μου !!!!

      Διαγραφή
  32. Προσπάθησα δύο φορές από προχθές να έρθω αλλά τις μεταμεσονύχτιες ώρες κάπου κολλάει το σύστημα και δεν με αφήνει να μπώ σε ορισμένα σπιτάκια.
    Μακάρι να μπορούσαν κι άλλοι να κάνουν την έξοδο στην παράλληλη Ελλάδα, αλλά δυστυχώς είναι πολλοί που δεν βάζουν μυαλό!
    Πολύ όμορφοι οι κουμπαράδες σου Φωτεινούλα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να στρωθώ κι εγώ !!!
    Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας Ελπίσουμε, κοριτσάκι ότι τα παθήματα θα γίνουν μαθήματα και για μας και για τους φωστήρες τους κυβερνώντες μας ...
      Εγώ τις δικές σας δημιουργίες ούτε κατά διάνοια δεν τις πλησιάζω, γι΄αυτό περιμένω με αγωνία να θαυμάσω τί θα φτιάξουν τα δικά σας χεράκια !
      Φιλιά πολλά, κοριτσάκι μου, να μου είσαι καλά !!!!

      Διαγραφή
  33. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ!!!


    ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΗΚΑΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ ! Χαίρομαι που περάσατε από το σπιτάκι μου ! Ελπίζω να τα λέμε συχνά !
      Φιλιά πολλάααα !!!!

      Διαγραφή
  34. Υπέροχη ανάρτηση!!
    Ρούφηξα το κείμενο...συμφωνούσα με κάθε λέξη..και συμπλήρωνα μέσα μου κι άλλα...
    Αλλά και οι δικές σου δημιουργίες μου άρεσαν πάρα πολύ...μπράβο για όλα!!
    καλό ξημέρωμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το Μαράκι ! Σ΄ευχαριστώ πολύ, κοριτσάκι ! Χαίρομαι που σου άρεσε το κείμενο ! Πράγματι αξίζει τον κόπο να το διαβάσει κανείς, γιατί αποτυπώνει πολλές από τις δικές μας σκέψεις, τους φόβους και τις αγωνίες. Αλλά παράλληλα μας δίνει και κουράγιο ...
      Φιλιά πολλά, Μαράκι μου, να ΄σαι καλά !!!!

      Διαγραφή
  35. Να δω πότε θα υπάρξει μία μόνο Ελλάδα και αυτή με πρόσωπο ανθρώπινο,αντε υπομονή αλλά και λίγη δράση και απο μας ίσως για να τη δούμε επιτέλους,όμορφα πράγματα έφτιαξες φωτεινούλα μου,καλό μήνα ,φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι, Νελάκι μου !!! Πρέπει να είμαστε όλοι μας σε εγρήγορση, γιατί αλλιώς χαθήκαμε !
      Φιλάκια πολλά, κοριτσάκι μου !!!

      Διαγραφή
  36. εύγε στις σκέψεις σου!!!!Συμφωνώ,και έχει πολύ καιρό που μου λείπει η παλιά μας Ελλάδα!!!!
    Οι δημιουργίες πάλι καταπληκτικές Φωτεινούλα μου-)))
    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, Christa μου ! Εύχομαι να μπορέσουμε να ζήσουμε σε μια καλύτερη Ελλάδα ...
      Σ΄ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια !
      Φιλιά πολλά, καλό μου !

      Διαγραφή
  37. τι όμορφες δημιουργίες...παραμυθένιες........το σπιτάκι με ξετρελανε!!!!!και το μανιτάρι σκέτη γλύκα!!!!!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή